Ny Nvidia-driver samler inn brukerdata i hemmelighet
(Bilde: Colourbox, Nvidia)

Ny Nvidia-driver samler inn brukerdata i hemmelighet

Kjører «skjult» tjeneste i bakgrunnen, men den kan deaktiveres.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

At programmer noen ganger kommer med uvelkomne elementer i form av for eksempel spionvare er en kjent sak, og nå ser det ut som skjermkortprodusenten Nvidia også har noen nye svin på skogen i denne sammenhengen.

De nyeste driverne fra Nvidia kjører nemlig programmer i bakgrunnen som samler inn ulike typer informasjon om brukerne og sender den tilbake til Nvidia.

Enkelt å deaktivere

De såkalte telemetri-funksjonene dukker opp i oppgaveplanleggeren i Windows, hvor de manuelt kan deaktiveres. Navnet på funksjonene og hvordan de deaktiveres finner du hos nettstedet MajorGeeks, som først meldte om saken.

Foto: MajorGeeks

Utfra navnene som dukker opp i oppgaveplanleggeren ser det ut til at programmene som kjører i bakgrunnen blant annet brukes til krasjovervåkning, men utover dette er det uvisst akkurat hva slags informasjon som samles inn.

Ifølge innlegget hos MajorGeeks er det mulig at sporingsprogramvaren kun dukker opp dersom du installerer programmet GeForce Experience sammen med driverne, men dette er ikke bekreftet.

GeForce Experience er et program som analyserer PC-en for å gi deg optimal balanse mellom ytelse og bildekvalitet i spill.

Nvidia kommer stadig med nye skjermkortmodeller: Nå er GTX 1050 og GTX 1050 Ti lansert »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen