Nokia Treasure Tag (Bilde: Nokia)

Ny Nokia-dings holder orden på sakene dine

Treasure Tag fra Nokia varsler når noe blir borte.

Nokia lanserte i dag en ny brikke som skal sørge for at du ikke mister nøkkelknippet eller andre saker som har lett for å forsvinne. Enheten kalles Treasure Tag, og måler 3 x 3 x 1 cm.

Ut fra Nokias pressemelding ser vi at Treasure Tag har de samme funksjonene som Smart Nudge Wave SM-01W, som vi har testet tidligere. Det vil si at den kan kobles til mobilen via Bluetooth, og så kan du kjøre en app på mobilen som sørger for at telefonen gir et varsel dersom den kommer for langt unna Treasure Tag. Treasure Tag har også NFC, for enklere tilkobling til en Lumia-mobil.

Dingsen virker begge veier – har du brikken men går fra mobilen, vil også brikken varsle med en alarm.

Tyverisikring

 – Nokia Treasure Tag beskytter også mot tyveri. Hvis du blir frastjålet vesken din med Treasure Tag i, vil alarmen gå av når vesken er utenfor rekkevidde. Forhåpentligvis rekker man å reagere i tide, sier Edvard Bergstrøm, kommunikasjonssjef i Nokia Skandinavia.

Nokia Treasure Tag brukes med appen med samme navn, som kan lastes ned fra Windows Phone Store. Når Nokia Treasure Tag kobles med telefonen for første gang får du automatisk forespørsel om å laste ned applikasjonen.

Tjenesten fungerer dessuten på telefoner med iOS og Android via tredjepartsapplikasjoner.

Tilleggsfunksjoner

Det nye tilbehøret har flere funksjoner. I tillegg til å passe på tingene dine, kan den også registrere hvor tingene sist var sammen. Ved hjelp av karttjenesten HERE får du nøyaktig oversikt over hvor du sist hadde tingene i nærheten av hverandre. Glemte du kanskje nøklene hos en venn? Eller var det på jobben? Nokia Treasure Tag vet svaret, heter det i pressemeldingen fra Nokia.

Fire ulike Nokia Treasure Tags kan kobles til én og samme Lumia samtidig. Hver Treasure Tag får en fargekode og kan tildeles et individuelt ikon for å gjøre det enklere å holde styr på dem. Du kan for eksempel ha ett ikon til nøklene, ett til vesken og ett til PC-mappen. Deretter kan hver enkelt tag plasseres på telefonens startskjerm som en levende flis som gir oppdateringer om hvor tagen sist ble «sett».

Nokia Treasure Tag har et batteri som skal holde i et halvt år. Den kommer i fargene gul, cyan, hvit og svart, og vil ha en veiledende pris på 300 kroner.

Den kommer til Norge i andre kvartal. 

Les også: Slik sikrer du mobilen din

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen