Ny mobildistributør satser på dual-SIM-mobiler

Odd Arne Haugen i Saevo satser på at nordmenn vil ha mobiltelefoner med to SIM-kort. (Bilde: NGM)

Saevo lanserer NGM dual-SIM-mobiler i Norge

Ny mobildistributør satser på mobiltelefoner som lar deg ha privat- og jobbnummer i samme telefon.

Mens mobiltelefoner med mulighet for to SIM-kort er vanlige i Asia, har det stort sett vært modellene med kun ett SIM-kort som har funnet veien hit til Norge. Det ønsker den nye mobildistributøren Saevo å gjøre noe med.

Nå lanserer Saevo dual-SIM-telefoner fra italienske NGM, som gjør det mulig å ha både et privatnummer og et jobbnummer i den samme telefonen. Et annet bruksområde er hvis du er i utlandet, og ønsker å kunne veksle mellom ditt vanlige SIM-kort og et lokalt SIM-kort.

Under bakdekselet finner du plass til to SIM-kort.
Under bakdekselet finner du plass til to SIM-kort.

Tungvint med to mobiler 

Ifølge Saevo er det mange nordmenn som går rundt med to mobiltelefoner; en for jobb og en for privat. Årsaken til at ikke enda flere gjør det, er at dette er for tungvint – selv om mange gjerne skulle skilt mellom jobb og privatliv. 

– For yrkesgrupper som psykologer, politi og politikere kan det handle om personlig sikkerhet å skjerme sitt private mobilnummer. Mange håndverkere og andre yrkesgrupper uttrykker dessuten behov for å kunne slå av jobbtelefon-nummeret etter arbeidstid. Skattlegging av privat bruk av jobbtelefon er også en problematikk som aktualiserer dual sim, sier Odd Arne Hauge i Saevo.

Saevo lanserer flere modeller som alle kjører Android 4. Ifølge selskapet skal brukeren enkelt kunne veksle mellom de to telefonnummerne med et tastetrykk, og meldinger fra telefonen vil bli sendt fra det nummeret brukeren selv velger.

Styrker konkurransen

Hauge mener mulighet for to SIM-kort også kan være en fordel for konkurransen, siden brukeren kan ha to ulike operatører på én og samme telefon. Han tror kanskje det kan være noe av årsaken til at operatører ikke har vært pådrivere i markedet for dual-SIM-teknologien.

I ytterste forstand kan dual SIM bidra til sterkere konkurranse og bedre betingelser for mobilbrukerne, siden man står friere enn når man er bundet til én aktør, mener Hauge.

Les også: Dette dekselet gir iPhone dekning overalt

 

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen