Ny mobilbrikke gir superjevn slow motion
(Bilde: MediaTek)

Ny mobilbrikke gir superjevn slow motion

MediaTek går rett i strupen på Qualcomm med ny systembrikke for mobiltelefoner i toppklassen.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Qualcomm har lenge vært nesten enerådende innenfor såkalte systembrikker for mobiltelefoner og nettbrett, men nå kan det se ut til at selskapet får tøffere konkurranse fra kinesiske MediaTek – en produsent som til nå stort sett har vært å finne i de billigste mobiltelefonene. Systembrikker er motorene i mobiltelefoner og nettbrett, og inneholder mye av det du finner på et PC-hovedkort – som prosessor og grafikkbrikke, inni én enkelt, kompakt, brikke.

MediaTek har nå lansert sin hittil kraftigste systembrikke, MediaTek MT6795. Dette er en 64-bitbrikke beregnet på avanserte mobiltelefoner. Brikken har åtte prosessorkjerner og opererer på inntil 2,2 GHz – som i hvert fall på papiret er på høyde med de kraftigste Snapdragon-brikkene fra Qualcomm.

Sakte film med 480 bilder i sekundet

En av de mest spennende egenskapene ved den nye MT6795-brikken, er at den støtter opptak og avspilling av 1080p Full HD-video med opptil 480 bilder i sekundet. Når dette spilles av med den vanlige hastigheten på 30 bilder i sekundet, får du slow motion-video på 1/16-del av normal hastighet. 

Mobiltelefoner med den nye brikken vil også kunne spille inn og vise 4K-video (Ultra HD) med lavere strømforbruk enn tidligere, takket være støtte for H.265-videokodeken i maskinvaren.

Det er ellers støtte for tilkobling til skjermer med 120 Hz, altså 120 bildeoppdateringer i sekundet. 

Les også: Denne superbrikken kommer i neste års toppmodeller

I tillegg til denne brikken for avanserte mobiler, har MediaTek også lansert MT6752-brikken for mellomklassemobiler og MT6732 for de rimeligste mobilene. 

Mystisk dings med ekstrem ytelse avslørt:
Ny MediaTek-brikke overgår absolutt alt i ytelsestest »

Mobilegeeks.de har laget denne videodemonstrasjonen av hvordan slow motion-funksjonen med 480 bilder i sekundet tar seg ut i praksis:

 

(Kilder: PhoneArena, Cnet, MediaTek

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen