Ny mobilapp fikser festen via Facebook

Ny mobilapp fikser festen
via Facebook

Produsent av profesjonelle prosjektverktøy vil nå ut også til privatbrukere.

Det svenske selskapet ProjectPlace er mest kjent for å lage web-baserte prosjektstyringsverktøy som hovedsaklig er beregnet på profesjonelle brukere i bedriftsmarkedet. Men selskapet mener deres nye mobilapp for prosjektstyring også kan brukes av privatpersoner som vil organisere personlige prosjekter sammen med venner på Facebook.

Les også: Facebook vil "eie" mobilen din

Appen baserer seg på såkalte "Kanban-tavler", som er en slags oppslagstavle med "lapper" som viser hvilke oppgaver som er planlagt, hva som er i arbeid og hva som er ferdig. Tavlene er inspirert av måten man jobber på ved japanske bilfabrikker, og skal gjøre det enklere å effektivisere prosjekter der flere personer er involvert.

Planlegg festivalsommeren

Med den nye appen skal man kunne planlegge ulike aktiviteter sammen med andre, for eksempel bryllup, årets festivalsommer, fester eller andre ting. 

Mattias Hällström i ProjectPlace.
Mattias Hällström i ProjectPlace.Foto: Kurt Lekanger, Amobil.no

– Med den nye appen fra Projectplace ønsker vi at alle som i noen grad deltar i aktiviteter med andre kan oppleve fordelene ved å planlegge i mobile kanban-tavler. Planlegging av enkle prosjekter og aktiviteter med mobile kanban-tavler har aldri vært enklere, sier Mattias Hällström, leder av forsknings- og utviklingsavdelingen i Projectplace, og gründer av selskapet.

ProjectPlace er vanligvis en tjeneste man trenger abonnement for å bruke, men produsenten forteller at de nå har åpnet for at nye brukere som ønsker å teste organisering av personlige aktiviteter via den nye appen, nå kan gjøre det uten å måtte sette opp en ProjectPlace-konto. I stedet bruker man Facebook-innlogging i appen. Når appen er tatt i bruk, kan man invitere venner til å delta i prosjektet gjennom Facebook. 

Alle som er invitert til et prosjekt kan gi seg selv eller andre oppgaver, og alle skal til enhver tid ha oversikt over hvem som gjør hva – og hvilke deler av prosjektet som er ferdig.

– Den utførlige, visuelle presentasjonen av hva som må gjøres, og av hvem, er langt mer engasjerende og effektiv enn tradisjonelle papirbaserte lister eller chat på Facebook. Prosjekter som er organisert på en kanban-inspirert måte gir prosjektmedlemmene en opplevelse av eierskap, noe som skaper større grad av forpliktelse til prosjektet – ikke kun for egne oppgaver, men for prosjektet som helhet, sier Hällström.

Les også: Med denne har du alltid prosjektet i lommen (Mobilen.no)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen