Tango-teknologien kan brukes til mye nyttig, og snart kan Asus-eiere også være med på moroa. Dette er for ordens skyld ikke den nye Asus-modellen.
Tango-teknologien kan brukes til mye nyttig, og snart kan Asus-eiere også være med på moroa. Dette er for ordens skyld ikke den nye Asus-modellen. (Bilde: Google)

Ny mobil med Googles unike Tango-teknologi er på vei

Asus skal vise frem en mobilmodell med uvanlige egenskaper om kort tid.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det er ganske lenge siden vi først begynte å høre om den Google-utviklede Project Tango-teknologien, og for litt siden kunne vi melde at den første mobilen med teknologien er på vei, nemlig Lenovos modell Phab 2 Pro. Nå melder nettstedet Digitimes at en ny modell er rett rundt hjørnet.

Taiwanske Asus skal nemlig vise frem en Tango-mobil på CES-messen i januar neste år, altså om ganske kort tid. Det bekreftet Asus-sjefen Jerry Chen.

Kan bli rimelig

Telefonen vil få navnet ZenFone AR og skal komme med «avansert funksjonalitet» og ha en konkurransedyktig pris, uten at det foreligger noen ytterligere detaljer om modellen på nåværende tidspunkt. 

Illustrasjonsbilde.
Illustrasjonsbilde. Foto: Google

At den skal ha en konkurransedyktig pris kan tyde på at telefonen blir rimeligere enn den eksisterende Tango-modellen Phab 2 Pro, som i Lenovos egen nettbutikk har en amerikansk startpris på 500 dollar, cirka 4200 kroner. Det er uvisst hvor mye billigere den eventuelt blir.

Mange apper allerede tilgjengelig

Det er altså heller ikke kjent hvordan den vil skille seg fra Lenovos modell maskinvaremessig, men i kraft av å være Tango-modeller vil modellene trolig ha flere felles egenskaper, slik som kombinasjon av hovedkamera, dybdekamera og kamera som sporer bevegelser.

Ved lanseringen av Lenovos modell var det 35 applikasjoner som utnyttet Tango-teknologiens «utvidet virkelighet»-kapasitet på ulike måter, blant annet apper som lar deg måle dimensjoner og som lar deg visualisere hvordan møbler blir seende ut i huset ditt. Disse vil også trolig være kompatible med Asus' kommende modell.

Den mobile VR-satsingen er også i ferd med å bli trappet opp: Nå har det kommet en egen YouTube-app for VR »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen