Ny mini-Surface kan komme i to versjoner
(Bilde: Microsoft)

Ny mini-Surface kan komme i to versjoner

Ser ut til å bli en fullverdig versjon med Intel-prosessor.

Microsoft har sendt ut en invitasjon til et pressearrangement den 20. mai, og rykter tyder på at selskapet vil slippe to nye mini-Surface-modeller. Nå melder Bloomberg at den ene av dem vil bli en fullverdig versjon med Intel-prosessor under panseret, 

Med andre ord vil selskapet slippe en versjon med en fullverdig versjon av Windows 8.1, i tillegg til en enklere utstyrt Windows RT-utgave. I den sistnevnte ser det også ut til at Microsoft har tenkt å vrake dagens prosessor fra Nvidia.

Trolig ikke en Haswell-prosessor

Istedenfor en ARM-basert Tegra-brikke sier ryktene at Microsoft heller vil gå et alternativ fra amerikanske Qualcomm. Prosessorprodusenten har i dag sin hovedtyngde på smartmobilmarkedet, og selskapets Snapdragon-teknologi brukes i svært mange telefoner.

Frem til pressekonferansen er gjennomført vil dette forbli rykter, men i tillegg tyder mye på at det dessuten ikke vil være snakk om å ta i bruk Haswell-arkitekturen i den nye x86-versjonen av Surface, skal vi tro våre svenske venner i Sweclockers

For kunne få en maskin som er strømgjerrig nok til å kunne holde tritt med batteritiden RT-versjonens ARM-baserte prosessor kan levere, tror nemlig nettsiden at det vil være snakk om å heller ta i bruk en Bay Trail-T-prosessor.

Svaret kommer den 20. mai 

Enn så lenge er det som nevnt kun rykter som er i omløp, og fasiten vil vi først sitte igjen med den 20.mai. Det har allerede vært spekulert i om den nye mini-utgaven vil få en 7,5 tommer stor skjerm med en oppløsning på 1440 x 1080 piksler. Det vil i så fall bety at Microsoft sikter seg rett inn mot Apples iPad, og ønsker å gi dem kamp om beinet. 

Enn så lenge er det heller ikke bekreftet noen pris på disse to nye modellene, men det vil være naturlig å tro at den fullverdige maskinen vil legge seg en del høyere i pris enn RT-versjonen – dersom det er tilfelle at det kommer to nye mini-modeller. 

Hva tror du om en mini-utgave av Surface? Diskutér gjerne i kommentarfeltet nedenfor:

Kanskje du er mer interessert i en Surface med større skjerm?
Les vår test av den nyeste Pro 2-utgaven av maskinen »

(Kilde: Bloomberg, Sweclockers)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen