Ny lynrask telefonlagring fra Samsung

Ny lynrask telefonlagring fra Samsung

Mobilgiganten lover fire ganger raskere lagringsminne.

Lagringsplassen i telefoner og nettbrett har tradisjonelt ikke vært av raskeste sort. Det er Samsung i ferd med å gjøre noe med. De har nemlig satt i gang produksjonen av svært raskt og kompakt lagringsminne.

Minnetypen Samsung nå har satt i gang produksjonen av har fått navnet Pro Class 1500, der tallet står for 1500 lese-/skriveoperasjoner (IOPS) i sekundet. På lesing kan brikkene komme opp i 3500 IOPS.

Til sammenlikning med tidligere brikker laget for innbygging i telefoner og nettbrett skal filoperasjonene være fire ganger raskere med disse nye brikkene.

I praktisk overføring av data skal det kunne gi lesehastigheter på inntil 140 MB/s, mens skrivehastighetene er på opp mot 50 MB/s. Dette er langt lavere enn hva de vanlige SSD-diskene som selges i dag lover, men det burde gi en markant forbedring for en mobiltelefon.

Les også: Her er motorene i årets nye mobiler

Ny teknologi

Samsung har lagt forholdsvis mye ny teknologi inn i minnebrikkene som produseres med en 20 nm produksjonsteknikk. En forholdsvis ny standard minne ved navn DDR 2.0 Quick Toggle NAND har blitt brukt sammen med en tilhørende kontrollerdel. Brikkene forholder seg til den nyeste standarden fra organisasjonen JEDEC, og det betyr at de har svært mye båndbredde inn og ut av brikken – betydelig mer enn de skal behøve dersom de jobber for fullt.

Brikkene produseres i størrelser på 16, 32 og 64 gigabyte, altså de vanligste størrelsene du finner i telefoner og nettbrett i dag.

Samsung har foreløpig ikke sagt noe om hvem som er potensielle kjøpere av minnet. Det virker ikke unaturlig at Samsung kommer til å bruke noe av produksjonen selv, men i tillegg forsyner de store deler av mobilindustrien med lagringsminne – inkludert Apple.

Les også: Windows-mobilene får superkrefter

(Kilde: engadget.com)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen