Lærere krever å få sjekke elevenes FB-kontoer
Teknofil
(Bilde: Shutterstock)

Lærere krever å få sjekke elevenes FB-kontoer

Det skal forhindre mobbing i USA.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Sosiale medier har definitivt bragt med seg mye positivt, men som alltid med moderne teknologi så kan det brukes på feil måte. 

Et godt eksempel er i den amerikanske delstaten Illinois, hvor myndighetene nylig innførte en ny lov i kampen mot mobbing på sosiale medier. Loven sier at skolene i delstaten har rett til å be foreldre/studenter om passordet til deres kontoer på sosiale medier, dersom det er grunn til å tro at studenten kan ha bedrevet med mobbing.

Flere foreldre skal ha mottatt et brev med følgende informasjon: 

Skolens ansatte kan be en student eller hans foresatte om å oppgi passordet eller annen relevant kontoinformasjon, slik at man får adgang til hans/hennes profil på et sosialt nettverk. Dette forutsetter at skolens ansatte har grunner til å tro at studentens konto inneholder bevis for at studenten har brutt regelverket ved skolen.

Blir ikke veldig godt mottatt

At denne lovendringen ikke blir godt mottatt blant verken foreldre eller studenter i delstaten, kommer nok ikke som noen overraskelse. 

I et intervju med TV-kanalen KTVI fortalte en av foreldrene at det hadde vært greit dersom man selv kunne ha vist frem profilen til læreren, men at det er helt uaktuelt å be om passordet til noen.

Nettstedet CNET poengterer også på at alle Facebook-medlemmer har skrevet under på en kontrakt, som sier at man ikke skal dele passordet sitt med noen andre. Dette er en del av brukervilkårene man godtar når man oppretter en konto hos Facebook, selv om de fleste nok ikke er klar over det.

Og hva skjer hvis en elev nekter å oppgi passordet sitt? Jo, da kan det bli trøbbel, forteller en skoleansatt i Illinois til Cnet.

Og da snakker vi ikke om trøbbel med skolen – men trøbbel i form av politianmeldelse.

Det er forøvrig ikke bare i USA sosiale medier kan skape trøbbel. Tidligere fortalte vi om en svensk mor som måtte punge ut 150 000 kroner for datterens mobbing på Instagram

Finalist i årets Google Science Fair:
14-åring vil stoppe nettmobbing »

(Kilde: CNET)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen