Samsungs kameramodul
Samsungs kameramodul (Bilde: Samsung Tomorrow)

Ny kamerateknologi i Samsung Galaxy S5?

Isocell og flere megapiksler skal gi bedre mobilbilder.

Samsung er i gang med å produsere en ny type bildebrikke til sine kommende flaggskipmodeller. Med Isocell skal kameraene fange opp 30 prosent mer lys, samtidig som hver enkelt piksel vil være mindre utsatt for spredelys fra nabopikselen. Det skal gi hver piksel bedre nøyaktighet enn med dagens bakbelyste brikker, særlig i dårlig lys.

Mindre smitte fra nabopiksler

Her er det zoomet inn på en detalj i bildet. Bildet tatt med Isocell-teknologi (til høyre) er noe skarpere, og mindre  utbrent enn bildet tatt med BSI-brikken.
Her er det zoomet inn på en detalj i bildet. Bildet tatt med Isocell-teknologi (til høyre) er noe skarpere, og mindre utbrent enn bildet tatt med BSI-brikken.Foto: Samsung Tomorrow

Mengden av lys som smitter fra en piksel over på en annen skal ifølge Samsung reduseres med 30 prosent, og det gir bilder med høyere detaljnivå.

Men Samsung er heller ikke ferdig med å presse flere piksler inn på sine små bildebrikker. Neste år vil vi få både 16 og 20 megapiksler i mobiltelefoner fra Samsung, hevder den koreanske nyhetsportalen ETNews, som siterer det de kaller «kilder i industrien». HTC valgte færre men større piksler for å fange mer lys i HTC One, mens Samsung går den mer ordinære veien, og øker antallet megapiksler. Sony har allerede et 20-megapikselkamera, mens Nokia i Lumia 1020 har valgt en litt annen teknologi der antallet megapiksler er oppe i 41.

Optisk bildestabilisering lar vente på seg

Isocell-sensorer.
Isocell-sensorer.Foto: Samsung Tomorrow

Samtidig er det rapportert om at Samsung sliter med å få dreisen på optisk bildestabilisering. Utfordringen skal være å få produsert et tilstrekkelig antall slike komponenter til at stabilisatoren kan brukes i mobiler selskapet lanserer i første halvår 2014.

Samsung må ha sikret seg 50 millioner slike bildestabilisatorer før de kan våge å implementere det i den nye toppmodellen Galaxy S5, skriver Android Authority.

Les også: Er dette den beste kameramobilen?

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen