(Bilde: iMore)

– Ny iPhone kommer snart

Her er de siste ryktene om Apple iPhone 5S og en fargerik billigmodell .

Avisen The Wall Street Journal skrev denne uken at kilder i Apples produksjonsledd hevder å ha kjennskap til at produksjonen av en oppgradert iPhone-modell vil bli satt i gang i løpet av inneværende kvartal. Det betyr isåfall at Apple vil være i rute for lansering i sommer.

Som ved alle store produktlanseringer er det masse rykter og spekulasjoner før lanseringen. Noen av ryktene virker mer troverdige enn andre. 

Vi har oppsummert de heteste ryktene nedenfor.

Ligner iPhone 5-design

Det virker sannsynlig at den neste iPhone-modellen kommer til å få navnet iPhone 5S,  at dette kommer til å være en oppgradert versjon av dagens modell – og at den kommer til å ligne utseendemessig på iPhone 5. Apple har nemlig tidligere pleid å lansere en oppgradert S-utgave, før de kommer med en ny hovedmodell (iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5, osv.). Navnet iPhone 5S dukker også stadig oftere opp i medier som hevder å sitte på informasjon fra kilder. 

Om den nye modellen kommer til å kjøre versjon 6.x av iOS-operativsystemet, eller om Apple vil lansere den med iOS 7, er uklart. Men ifølge Apple-ekspert John Gruber har Apple hentet inn folk fra teamet som jobber med Mac-operativsystemet OS X 10.0 for å fremskynde arbeidet med iOS 7 – med en mulig lansering en gang i sommer. Kommer iOS 7 på iPhone 5S, vil også brukergrensesnittet kunne få en etterlengtet ansiktsløftning.

Les mer her: – Apples iOS 7 kan bli fullstendig redesignet

Man trenger imidlertid ikke kunne spå i kaffegruten for å si at den nye iPhone-modellen kommer til å få kraftigere maskinvare enn forgjengeren. Apple har ved tidligere produktlanseringer oppgradert både prosessor og andre komponenter, som kamera. "Med iPhone 5S er målet å igjen heve listen når det gjelder optikken i iPhone, inkludert et mye bedre kamera i noenlunde det samme kabinettet", skriver nettstedet iMore.com og siterer "kilder som skal ha kjennskap til planene.

iPhone 5S kan få fingeravtrykksleser.
iPhone 5S kan få fingeravtrykksleser.Foto: AppleInsider

iPhone 5S får fingeravtrykkskanner

I januar skrev vi at den neste iPhone-modellen kan få fingeravtrykkskanner. Nye opplysninger gjør at disse ryktene begynner å bli stadig mer troverdige.

Ifølge Apple Insider tror analytiker Brian White i Topeka Capital Markets at både iPhone 5S og smartklokken iWatch (også bare et rykteprodukt) kommer til å få innebygget teknologi for gjenkjenning av fingeravtrykk. White skal nemlig ha vært i et møte med en komponentleverandør i Kina, og kunne senere avsløre for analytikere at den påståtte fingeravtrykksskanneren i hovedsak vil bli brukt for sikkerhetsformål.

Les også: Nytt sikkerhetshull gjør låseskjermen på iPhone ubrukelig igjen

White tror teknologien også vil kunne brukes til andre formål, som til betalingsløsninger. 

Mange har etterlyst NFC ("Near Field Communication") på iPhone, en teknologi de fleste andre mobilprodusenter har tatt i bruk i sine toppmodeller – og som kan brukes til blant annet betalingsløsninger. Apple Insider refererte nylig til en artikkel i China Times som hevdet at iPhone 5S vil komme med både en fingeravtrykksskanner og NFC. De to funksjonene skal ifølge China Times fungere sammen slik at brukeren enkelt skal kunne autorisere en betalingstransaksjon med fingeravtrykk. 

Billigmodell

Selv om Apples markedssjef Phil Schiller i januar avviste alle ryktene om at Apple kunne kunne til å lansere en iPhone-billigmodell, skriver Wall Street Journal at selskapet jobber med sine produksjonspartnere om nettopp en billig-iPhone. 

Billigmodellen vil ifølge Wall Street Journal ha en skjerm på fire tommer og benytte andre byggematerialer enn iPhone-toppmodellen. Apple skal ha jobbet med ulike farger på kabinettet, slik de allerede har på sine iPod Touch-modeller, men avisens kilder er usikre på om Apple kommer til å gjøre alvor av disse planene. 

Les også: Apples iWatch kan revolusjonere mobilsikkerhet (Mobilen.no

Hvilke nye funksjoner ønsker du deg på den neste iPhone-modellen? Bruk kommentarfeltet under artikkelen!

(Kilder: The Wall Street JournalApple InsideriMore.com, Macrumors.com)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen