Denne appen gir deg svaret på mattestykker

Teknofil Denne appen gir deg svaret på mattestykker

(Bilde: Vimeo)

Denne appen gir deg svaret på mattestykker

PhotoMath regner algebra på to sekunder.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Mange synes matematikk, og kanskje spesielt algebra, kan være vanskelig. Nå har det kommet en app som kan hjelpe deg med å forstå det bedre, melder Engadget.

Appen heter PhotoMath og klarer å regne ut regnestykker og ligninger. Foreløpig henger den med på oppgaver som brukes på ungdomsskolenivå (ca. 14 år), men tanken er at den skal bli mer avansert etter hvert. Appen takler selvsagt addisjon, subtraksjon, multiplikasjon og divisjon, men også brøk og enkle ligninger.

Ta bilde av ligningen

Vi lastet ned og testet PhotoMath for å se hvordan den fungerte i praksis. Du må bruke kamerafunksjonen på telefonen din til å ta bilde av en ligning eller et mattestykke. Deretter regner appen lynkjapt ut svaret. Etter det kan du trykke deg videre for å se utregningen, noe vi synes virker nyttig for å forstå logikken i det hele. Litt av tanken bak appen er nettopp at du skal slippe å bla bakerst i boka for å finne fasiten hver gang.

Appen fungerer ikke på håndskrevne mattestykker, fant vi ut. Det fungerte derimot uten problemer å ta bilde av en ligning på en PC-skjerm.

Appen ble presentert i forrige uke på Tech Crunch-konferansen Disrupt Europe, hvor en rekke oppstartsselskaper kjemper om oppmerksomheten til investorer og publikum for øvrig. Microblink, som står bak PhotoMath-appen, er fra Kroatia.

Gratis-app

Ellers kan vi nevne at gutta i TV-serien Big Bang Theory i sesong 4 var inne på nesten samme tanke; Da prøvde de å lage en foto-app som kunne løse håndskrevne differensialligninger. PhotoMath er altså en enklere utgave, men til gjengjeld fungerer den i den virkelige verden.

Foreløpig er PhotoMath gratis å laste ned til iOS og Windows Phone. En Android-versjon kommer i starten av 2015.

Denne ungdomsskolen dropper klasserommet
Elevene tar for eksempel heller mobilbilder i parken » 

(Kilder: EngadgetMicroblink, Tech Crunch, IMDb.com)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen