Ny giv fra Samordna opptak
(Bilde: iStock)

Ny giv fra Samordna opptak

Kom du ikke inn på studiet du prioriterte, kan du finne noe spennende på Restetorget.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Restetorget er en oversikt over ledige studieplasser der ventelistene er tømt for kvalifiserte søkere. I skrivende stund dreier det seg om hele 253 studieplasser, og listen spenner over de mest forskjellige studier fra teologi til informasjonsteknologi. Den oppdateres hver dag kl. 9.00. Da legges eventuelle nye plasser ut og de som er blitt besatt fjernes fra listen.

Har du ikke fått det du søkte på, kan listen kanskje gi deg noen spennende ideer til å gjøre noe helt nytt eller velge et studiested på et helt annet sted i landet.

For å søke studier på Restetorget logger du inn på Samordna opptak. Her kan du registrere inntil 10 studieønsker på søknaden din. Studieplassene er åpne både for nye søkere og for dem som allerede er søkere i det samordna opptaket. Disse kan også reaktivere studieønsker som har falt bort fordi de i hovedopptaket fikk tilbud på høyere prioritert studium.

Det er bare er studier på Restetorget som kan søkes på denne måten. Når du har registrert studieønskene dine vil du få en kvittering der det framgår hvor du eventuelt skal sende inn dokumentasjon for å bli saksbehandlet og eventuelt få tilbud om studieplass.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen