AMDs sjef Dr. Lisa Su viste fram en tredjegenerasjons Ryzen-prosessor på årets CES i Las Vegas.
AMDs sjef Dr. Lisa Su viste fram en tredjegenerasjons Ryzen-prosessor på årets CES i Las Vegas. (Foto: AMD)

Viste frem ny prosessor på CES – demonstrerte marginal seier over Intel-konkurrent

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Under gårsdagens presentasjon på årets CES-messe, kunne AMDs toppsjef Dr. Lisa Su avsløre litt rundt neste generasjons Ryzen-prosessorer, som da blir tredje generasjon.

I likhet med Radeon VII, som kommer på markedet i februar, vil de kommende Ryzen-prosessorene være basert på 7 nanometers produksjonsprosess. Videre vil de være bygd på en ny mikroarkitektur kalt «Zen 2», mens første- og andregenerasjons Ryzen bruker henholdsvis  «Zen» og «Zen+».

Ifølge AMD vil også den kommende Ryzen-generasjonen være den første PC-plattformen som støtter PCIe 4.0.

Vi blir også forsikret om at prosessoren vil være helt kompatibel med AM4-plattformen. Det betyr at dersom du allerede har en PC med en Ryzen-prosessor, trenger ikke en oppgradering være noe mer komplisert enn å bare bytte ut prosessoren.

Satt opp mot Intels heftige flaggskip

Under en AMD-kontrollert demo på scenen satt de opp en ukjent tredjegenerasjons Ryzen-prosessor med 8 kjerner og 16 prosesstråder mot en Intel Core i9-9900K – som også har 8 kjerner og 16 prosesstråder.

Programmet som ble brukt var det velkjente Cinebench R15, og i demoen tok AMDs prosessor en marginal seier, samtidig som strømforbruket så ut til å være lavere for Ryzen.

En parameter som ikke ble avslørt var klokkefrekvensen på AMDs prosessor. Ifølge Lisa Su benyttet de seg av et tidlig eksemplar som ikke nødvendigvis tikket av gårde på den «endelige» hastigheten.

AMD er ellers sparsommelige med detaljer rundt de kommende prosessorene, men forteller at de sikter mot en lansering et sted midtveis i 2019.

Lanserte også nytt grafikkort:
AMDs neste toppmodell er Radeon VII >>>

(Kilde: AMD)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen