Samsungs Galaxy Fold har hatt sin andel trøbbel på veien mot butikkene. Nå meldes det om at bokstavene i Samsung-logoen faller av.
Samsungs Galaxy Fold har hatt sin andel trøbbel på veien mot butikkene. Nå meldes det om at bokstavene i Samsung-logoen faller av. (Martyn Landi/PA Photos/NTB scanpix)

Ny Galaxy Fold-flause: Nå faller Samsung-logoen av

Er det ikke det ene, så er det det andre.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Samsung Galaxy Fold er den første brettbare mobilen på markedet. Denne nye formfaktoren har fått en vanskelig fødsel. Samsungs modell viste seg å ha store svakheter i test, mens Huaweis konkurrent, Mate X, ser ut til å stå på stedet hvil mens Kina og USA krangler.

Det er Pocketnow.com som melder om det nye problemet. Og det kan se ut som et slurveproblem mer enn noe som har med den nye og spesielle formfaktoren å gjøre; de blanke bokstavene som utgjør Samsung-logoen på telefonen faller av.

Logoen består av enkeltbokstaver som sitter fast på metallstykket som beskytter skjermhengeselet. Når telefonen er lukket utgjør den venstre langside på telefonen, mens den er en stripe på midten av telefonen når den er åpen.

Har slitt med større problemer

Problemet kommer etter at Samsung har måttet sikre skjermen mer enn den opprinnelig var sikret. Et plastbelegg som skulle beskytte skjermen så ut som en enkel og avtagbar skjermbeskytter. Det viste seg ikke å være tilfelle da mobiltestere rev av belegget og ødela skjermen i samme slengen.

The Verge og en amerikansk TV-kanal opplevde begge at det rotet seg partikler inn bak skjermen som fikk den til å gradvis slutte å fungere.

Telefonen ble utsatt fra en ventet lansering i juni til september. Den kom først i salg i Korea før USA raskt fulgte. I disse dager rulles brettes den ut i Europa.

Vi fikk prøve telefonen under IFA-messen i Berlin i september. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Ble forbedret, men ...

Etter en ombygging der skjermbeskytteren ble strukket helt ut i kantene, og åpningene under skjermen ble langt mindre er telefonen nå kommet i salg. Men den er fortsatt ekstremt sårbar.

Tester har vist at selv en fingernegl kan sette merker i skjermen. Og Samsung har inkludert både advarsler mot hard bruk i esken, og en forsikring som gjør at du får bytte skjermen mot en liten egenandel.

Samsung Norge hadde ingen kommentar til saken da vi tok kontakt.

Forhåndssalget av Galaxy Fold her i Norge starter den 11. oktober, med ordinært salg fra og med den 18. oktober.

Vi har prøvekjørt Galaxy Fold. Hvordan det gikk kan du se i sniktitten her »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen