Ny firmware til Nikon 1 objektiver
(Bilde: Nikon.com, Istockphoto)

Ny firmware til Nikon 1 objektiver

Men ikke alle får glede av oppdateringen.

Nikon har sluppet en liten firmwareoppdatering til to av sine objektiver i sin speilløse Nikon 1-serie. I utgangspunktet er det snakk om en liten oppdatering av kitobjektivet Nikon 1 Nikkor VR 10-30 mm f/3.5-5.6 og teleobjektivet Nikon 1 Nikkor VR 30-110 mm f/3.8-5.6.

Les også: Nikon med nytt kamera i 1-serien

Nikon 1 Nikkor VR 30-110 mm f/3.8-5.6 og Nikon 1 Nikkor VR 10-30 mm f/3.5-5.6.
Nikon 1 Nikkor VR 30-110 mm f/3.8-5.6 og Nikon 1 Nikkor VR 10-30 mm f/3.5-5.6.

Den nye firmwaren gjør at man kan skru kameraet av ved å vri objektivet til låst posisjon. Objektivene er utstyrt med en litt knapp som må presses inn for å vri objektivet til en låseposisjon hvor frontelementet trekkes inn i objektivet. Dette er en smart funksjon som gjør at man slipper å måtte skru av kameraet etter at man har låst objektivet, som sparer fotografen for et ekstra trykk eller mulighet for å glemme å skru av kameraet.

Les også: TEST: Nikon 1 v1

Dessverre er det bare modeller i 1-serien som er solgt i august, som får gleden av denne oppdateringen. Har du et kamera som er kjøpt tidligere vil denne oppdateringen ikke fungere. For et par uker siden lanserte Nikon et nytt kamera i serien, og det er nok i forbindelse med lansering av dette at denne oppdateringen er sluppet.

Les også: Lanserer nytt speilløst kamerasystem

For å oppgradere firmwaren til objektivet ditt må du først sjekke hvilken versjon som allerede er installert. Har du akkurat kjøpt et Nikon 1 kamera kan det godt hende at denne oppdateringen allerede er installert, og da trenger man ikke å installere denne versjonen. Mer informasjon om hvordan man oppdaterer kan du lese på Nikons hjemmeside her (10-30 mm) og her (30-110 mm).

Kilde: www.photopgrahyblog.com

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen