Ny fabrikk skal lage safirskjermer til iPhone
(Bilde: Hadrian/Shutterstock.com)

Ny fabrikk skal lage safirskjermer til iPhone

Rapport tyder på at Apples slettes ikke har gitt opp safirglasset.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Til tross for mange håpefulle rykter og spekulasjoner i forkant glimret som kjent safirglasset med sitt fravær på Apples nye iPhone 6-telefoner, noe som senere viste seg å ha sin bakgrunn i en heller katastrofal avtale med den debuterende safirglassprodusenten GT Advanced Technologies.

Tilsynelatende har ikke Apple latt seg avskrekke av hendelsen, for nå kan det se ut til at safirglasset vil dukke opp på selskapets fremtidige iPhone-modeller. Opplysningene stammer fra en artikkel i den kinesiske avisen China Economic Weekly, som nettstedet Focus Taiwan har snappet opp.

Foxconn skal bygge safirfabrikk

Ifølge artikkelen skal det taiwanske selskapet Foxconn, som lager de fleste av Apples produkter, bygge en fabrikk som skal produsere safirskjermer for neste generasjons iPhone-telefoner.

Fabrikken skal visstnok ligge rett ved siden av en iPhone 6-fabrikk i Kina på et område som er 133 hektar stort, men det er uvisst hvor stort selve anlegget skal bli. Foxconn skal allerede ha signert en avtale med myndighetene i den kinesiske byen Zhengzhou i Henan-provinsen om bygging av fabrikken.

Opplysingene er vel å merke ikke offisielt bekreftet, så det er ennå høyst uvisst når vi eventuelt får se iPhone-telefoner med safirglass. Det er imidlertid ikke umulig at glasset dukker opp allerede på iPhone 6s, en modell det allerede har begynt å dukke opp rykter om, blant annet hos The Telegraph.

Et av de hardeste stoffene som finnes

Apple benytter allerede safirglass til hjemknappene og kameralinsene på iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPad Air 2 og til skjermene på den nye smartklokken Apple Watch. Å bruke materialet til mobilskjermer krever naturlig nok vesentlige større mengder, og det er derfor Apple søker å få på beina et skikkelig produksjonsapparat, noe som altså ikke gikk så bra sist.

Safirglass er en form for syntetisk safir, det nest hardeste mineralet i verden etter diamant. Glasset er følgelig ekstremt ripesikkert og holbart, men også vesentlig mer kostbart enn vanlig glass.

Nå kan det se ut til at Apple også kaster seg på VR-bølgen:
Opplysninger tyder på at selskapet skal utfordre Oculus VR »

(Via GForGames, via TechRadar)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen