(Bilde: Hardware.no)

Ny BitTorrent-teknologi har nådd milepæl

Folk vil synkronisere innholdet sitt uten tredjeparters innblanding.

BitTorrent Sync er en helt ny type synkroniseringstjeneste som ble lansert tidligere i år. Som navnet hinter til utnytter tjenesten BitTorrent-teknologien for å transportere filer frem og tilbake mellom dine eller dine og venners datamaskiner.

Til tross for at du ikke har en sikkerhetskopi i skyen og at alle parter må være knyttet opp til Internett for at synkronisering av filer skal kunne skje, har nå tjenesten nådd en stor milepæl. Én million brukere benytter seg nemlig regelmessig av BitTorrent Sync. Videre har alle brukerne overført over 30 petabyte med data siden tjenesten ble lansert.

Nå er ikke dette bare ennå en skylagringstjeneste, for det som skiller BitTorrent Sync fra Dropbox, Skydrive og Google Drive (Ekstra) er nettopp det faktum at du ikke får noen plass i skyen.

Filoverføringene foregår direkte mellom deg og de oppkoblede partene uten å gå via servere hos en tredjepart. Dette er en fordel for de som ikke fester 100 prosent tillit til at innholdet deres er sikkert lagret og snokesikkert der det ligger lagret utenfor hjemmet. Dessuten krypteres innholdet med en 128 bit AES-nøkkel så snart det forlater datamaskinen din, og med direkte overføring åpnes det for å gå fri av kunstige trafikkbegrensninger som redusert overføringshastighet og maksimal filstørrelse.

Nye funksjoner

BitTorrent, som er selskapet bak tjenesten, har ikke bare skrytetall å komme med. Også nye funksjoner er på plass i en ny versjon av klienten som kalles BitTorrent Sync 1.2.

Selv om overføringshastigheten i praksis ikke har vært noe problem, har du til nå kunnet støtte på en sperre om du har svært rask linje. Nå er derimot sjansen for dette ytterligere minimert, da den nye klienten åpner for hastigheter på opptil 90 megabyte i sekundet. Dette tilsvarer overføring av en 10 gigabyte stor fil på under to minutter.

Applikasjonene for Android og iOS har også fått et par nye funksjoner. Nå kan du blant annet sende og synkronisere filer med BitTorrent Sync fra andre applikasjoner og synkronisere rett fra kamerarullen din.

Glem Dropbox og andre skytjenester – med BitTorrent Sync har du kontroll:
Slik tar du i bruk den helt nye Torrent-teknologien »

(Kilde: TorrentFreak)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen