(Bilde: Samsung)

Samsung slipper stor PC-skjerm med berøring

Stilrent design sitter i forsetet.

Samsung starter nyåret med å lansere to nye skjermer med MVA-paneler i 7-serien sin. Begge skal være utformet med stor vekt på design, men spesifikasjonene imponerer ikke så mye. Begge har et kontrastforhold på 5000:1, og 178 graders synsvinkel på begge plan, men ut over dette er det lite å hoppe i taket for.

Samsung Touch Monitor SC770.
Samsung Touch Monitor SC770.Foto: Samsung
Samsung Monitor SC750.
Samsung Monitor SC750.Foto: Samsung

Den mest interessante modellen heter SC770, og lanseres i utgangspunktet med en størrelse på 24 tommer. Denne vil kjøre en oppløsning på 1920 ganger 1080 piksler, og har en berøringssensitiv overflate som skal være optimalisert for Windows 8. Du vil dermed kunne flytte, rotere og velge elementer på skjermen ved å dra fingeren over dem.

Dette er jo er vel og bra, men skjermen kommer kun med én HDMI-inngang. I tillegg vil den ha innebygd USB-hub og to høyttalere på 3 watt hver.

Den andre modellen heter SC750, og er på 27 tommer. Selv med et lekkert designet stativ som lar deg rotere skjermen 90 grader for å jobbe i portrettformat, har denne også bare 1920 x 1080 piksler oppløsning. Tilkoblingsmuligheter er begrenset til en enkelt HDMI-inngang.

Ifølge Samsung skal begge skjermene tilby svært god bildekvalitet, mørkere farger og gråskalaer. Hva prisen på de to skjermene blir er ikke kjent, men begge vil være å finne i butikk i løpet av første kvartal i år. Kanskje SC770 blir den første moderne berøringsskjermen til hjemmebruk for folk flest?

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen