Ny basestasjon får plass i hånden
(Bilde: Ericsson)

Ny basestasjon får plass i hånden

Ericsson har lansert ny løsning som skal gi bedre mobildekning inne.

Dårlig dekning innendørs er et stadig større problem, spesielt i nye bygg. Det å sette opp minibasestasjoner – «småceller» – på strategiske steder i lokalene, kan være én løsning på problemet.

Les også: Slik får du bedre innendørsdekning

Ericsson har nå lansert en basestasjon som er så liten at den får plass i hånden. Produktet har fått navnet Ericsson Radio Dot System.

Ifølge en pressemelding fra Ericsson er dagens innendørsløsninger i hovedsak bygget for å gi bedre taledekning, og tilfredsstiller ikke de økende kapasitetskravene til smarttelefoner og nettbrett. Ericssons løsning skal støtte mobildata med de høyeste hastighetene, og du skal kunne starte med noen få enheter og bygge ut videre etter behov.

300 gram

Radio Dot System veier bare 300 gram, er et resultat av to års forskning og utvikling, og inneholder 14 patenter. Antenneenhetene plasseres rundt i bedriftens lokaler og kobles til via standard Ethernet-kabler til en innendørs radioenhet som har link videre til en basestasjon. 

– Med Radio Dot System senker vi terskelen for bygging av innendørsdekning. Dette er den mest kostnadseffektive, kompromissløse løsningen på de problemene med innendørsdekning som kundene uttrykker. Den er ekstremt liten, men kan skaleres til nesten ubegrenset kapasitet. Den er enkel å installere, fremtidssikker og 100 prosent integrert med eksisterende mobilnett, sier Johan Wibergh, sjef for Ericsson Business Unit Networks i pressemeldingen.

Produktet ventes å bli kommersielt tilgjengelig mot slutten av 2014. Vi har fått opplyst fra Ericsson at enkelte operatører allerede nå har vist interesse for produktet, uten at de for øyeblikket har noe mer konkret informasjon om hvilke det gjelder. 

Les også: Derfor blir mobildekningen innendørs stadig dårligere

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen