(Bilde: Wikipedia Commons)

Ny avsløring: NSA spionerte på FN

Nok et digert overvåkningsprogram avslørt.

Ennå er det vanskelig å øyne noe ende på den kontinuerlige strømmen av nye NSA-avsløringer, og nå har det dukket opp enda flere Snowden-dokumenter som potensielt vil opprøre en lang rekke land.

Som nyhetsbyrået Reuters melder har den tyske avisen Der Spiegel mottatt filer som indikerer at NSA har drevet med omfattende overvåkning av FNs hovedkvarter i New York, og drøssevis av ambassader.

Intenst og velorganisert

Overvåkningen skal ha vært et ledd i et program kalt "Special Collection Service" og innebar blant annet avlytting av FNs interne videokonferanser, som skal ha funnet sted så sent som sommeren 2012.

I tillegg til dette kom det også frem i dokumentene at NSA for øyeblikket bedriver aktiv avlytting av intet mindre enn 80 ulike ambassader og konsulater rundt omkring i verden, som en del av det samme programmet.

Ifølge Der Spiegel skal overvåkningen være både intens og velorganisert, og programmet har visstnok også lite eller ingenting å gjøre med å bekjempe terrorisme. Avisen sier imidlertid ingenting konkret om hva begrunnelsen skal være.

Flere beviser for EU-spionasje

Den seneste Snowden-lekkasjen skal attpåtil inneholde flere dokumenter som viser at NSA spionerte på EU, noe som allerede ble avslørt tidligere i sommer. De nye dokumentene skal være kopier Snowden tok av NSA-filer med informasjon om blant annet EUs planer og IT-infrastruktur.

Det foreligger ennå ingen reaksjoner fra FN eller enkeltnasjoner på nyheten, men det er godt mulig saken vil få konsekvenser for forholdet mellom USA og øvrigheten. Etter nyheten om EU-spionasjen finnes det som kjent allerede spenninger mellom Europa og USA.

Saken går antakelig under NSAs mange lovbrudd:
Byrået bryter spionregler tusenvis av ganger årlig »

(Kilder: Reuters)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen