Ny app bruker «3D Touch»-skjermen til å veie ting
(Bilde: Fra video)

Ny app bruker «3D Touch»-skjermen til å veie ting

Men Apple vil ikke slippe den ut på app-butikken sin.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Da de nye iPhone 6S-telefonene ble lansert var en av de store nyvinningene den såkalte 3D Touch-teknologien, som registrerer hvor hardt brukeren trykker på skjermen. Allerede nå har det dukket opp en ny, interessant applikasjon som utnytter funksjonaliteten på en ganske «logisk» måte.

Den nye appen har fått navnet «Gravity» og ble presentert på nettstedet Medium nylig.  Appen fungerer simpelthen ved at den oversetter de ulike nedtrykkverdiene som 3D Touch-løsningen opererer med til en vektenhet, og skal kunne veie objekter som plasseres på skjermen noenlunde presist.

Utfordrende

Ifølge utviklerne var det en del tekniske utfordringer knyttet til utviklingen av Gravity-applikasjonen, først og fremst det at 3D Touch-teknologien krever fingerberøring for å fungere. Denne berøringen måtte simuleres uten at det måtte være nødvendig å trykke med selve fingrene på skjermen, noe som kun ville ha registrert «vekten» til fingrene.

Kaffe er blant det du kan veie med appen, som dessverre ikke ennå er godkjent.
Kaffe er blant det du kan veie med appen, som dessverre ikke ennå er godkjent. Foto: Ryan McLeod

Utviklerne eksperimenterte med flere ulike måter å utløse berøringsregistreringen på, og kom til slutt frem at det beste alternativet var en skjé. Dette objektet hadde visst alle de nødvendige egenskapene for å få appen til å fungere skikkelig, inkludert evnen til å holde på objektene som skal veies.

Til å konvertere nedtrykkskraften til vekt ble det brukt objekter med en kjent vekt, nærmere bestemt pengemynter som veide 5 gram hver, noe som skal ha fungert svært bra ifølge utviklerne. 

Ikke godkjent av Apple

Dessverre ble appen imidlertid ikke akseptert av Apple da den ble sendt inn for godkjennelse i App Store, med den begrunnelse at den ikke var «passende» for butikken. Apple oppga ingen nærmere forklaring, men utviklerne spekulerer i om selskapet frykter at appen kan føre til at brukere ødelegger skjermen.

Foto: Ryan McLeod

De peker imidlertid på at 3D Touch-sensoren ikke registrerer nedtrykk over 385 gram, noe som trolig ikke er nok til å skade skjermen, og i tillegg har appen en indikator som lyser når vekten kommer over et visst nivå. Utviklerne spekulerer også i om konseptet kan vekke assosiasjoner til narkotikabruk, noe skjéen ikke akkurat hjelper på.

Utviklerne håper imidlertid den kan bli godkjent på et senere tidspunkt. Mer informasjon finner du hos Medium, og se også demonstrasjonsvideo under.

Det går faktisk an å bruke en 3D Touch-aktig funksjon på eldre iPhone-modeller også: Det sørger appen Forcy for »

Gravity App Demonstration from Ryan on Vimeo.

(Via The Verge)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen