Ny app lar barna låse foreldrenes mobiltelefon
(Bilde: Shutterstock)

Ny app lar barna låse foreldrenes mobiltelefon

Unicef vil hjelpe foreldre med å prioritere tid med barna.

Appen må kjenne igjen ansiktet til barnet ditt for å gi deg tilgang til telefonen igjen.
Appen må kjenne igjen ansiktet til barnet ditt for å gi deg tilgang til telefonen igjen.

Ifølge en undersøkelse gjort av UNICEF i Sverige i april, tar mer enn halvparten av svenske foreldre til barn mellom 0 og 12 år med seg jobben hjem. Ikke bare sjekker de jobbrelatert e-post, de mottar også jobbrelaterte telefonsamtaler etter arbeidstid.

Nesten halvparten av foreldrene svarte også at det å alltid være tilgjengelig på mobilen gjør at de får mindre tid til å være sammen med barna.

Som et svar på dette har UNICEF laget iPhone-appen PlayTimer, som gjør barnet ditt i stand til å låse mobiltelefonen din når dere leker sammen. Rører du telefonen for eksempel for å sjekke en e-post, går alarmen.

Den eneste måten å låse opp mobilen igjen, er ved å la appen bruke ansiktsgjenkjenning slik at du kan bevise at du er sammen med barnet ditt. Kun ved å holde telefonens kamera opp mot ansiktet til barnet ditt, vil du få tilgang til telefonen igjen. 

Skulle du bli nødt til å avbryte appen for noe veldig viktig, er det mulig. Du kan etter ti sekunders alarm trykke avbryt, og det er også mulig å ringe nødsamtaler.

– Grensen mellom jobb og fritid viskes ut

UNICEF, FN og Redd Barna har laget retningslinjer som skal hjelpe bedrifter med å ta ansvar for barns rettigheter, og ifølge disse retningslinjene skal bedrifter tilrettelegge virksomheten slik at den ikke påvirker barn negativt.

– Bedrifter påvirker barn på mange ulike måter. I en del land tvinges barn til å jobbe, og i land med nettilgang, som Sverige, hender det at barna ikke får tilstrekkelig med oppmerksomhet fra foreldrene sine på grunn av at mobilen er i veien, sier Lotta Linden i UNICEF i en pressemelding.  

Hun mener den nye appen vil bidra til å gi barna kvalitetstid sammen med foreldrene, uten at jobben forstyrrer.

– Grensen mellom jobb og fritid har blitt diffus. Vi jobber samtidig som vi er sammen med barna våre. Det er klart at arbeidsgivere må se ekstra nøye på hvordan hjemmejobbing påvirker barnas situasjon, sier Linden.

Appen kan lastes ned fra App Store »

Les også om mobiltelefonene og nettbrettene som er beregnet på barn:

Denne mobilen gir foreldre kontroll på barnas mobilbruk »
Samsung-brettet ungene vil elske »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen