Ny app kommuniserer med fuglekvitter
Teknofil
(Bilde: iStockPhoto / Kurt Lekanger)

Ny app kommuniserer med fuglekvitter

Send bilder og meldinger til mobiltelefoner i nærheten.

Du kan sende tekst, bilder og lenker til nettsider. Etter hvert skal det også komme video.
Du kan sende tekst, bilder og lenker til nettsider. Etter hvert skal det også komme video.
Meldingene du har sendt og mottatt dukker opp i slags nyhetsstrøm.
Meldingene du har sendt og mottatt dukker opp i slags nyhetsstrøm.

Når fugler kan kommunisere via fuglekvitter, hvorfor kan ikke to mobiltelefoner gjøre det samme?

iPhone-appen Chirp kan overføre bilder, tekst og nettadresser mellom to telefoner som befinner seg i hørbar avstand fra hverandre. Overføringen skjer ved hjelp av lydsignaler som høres ut som om de er laget av en robot-fugl.

Fordelen er at du slipper komplisert oppsett, som å måtte pare to mobiltelefoner via Bluetooth for å få overført informasjonen. Den patenterte metoden for overføring av lydsignaler skal fungere selv i omgivelser med mye støy, ifølge BBC.

En-til-mange-kommunikasjon

Chirp-appen er enkel å bruke. Etter at du har valgt et bilde eller skrevet inn et notat eller en nettadresse trykker du en stor, gul knapp for å starte sending. Etter et par sekunder med "fuglekvitter" fra mobilen vil det du har sendt dukke opp på alle iPhone-enheter i nærheten som har Chirp-appen åpen.

Det sier seg selv at dette ikke er en app du bruker til å sende fortrolig informasjon. Det du sender kan mottas av alle som har appen installert. Appen takler heller ikke at flere mobiltelefoner kvitrer i munnen på hverandre. Da vi forsøkte å overføre fra to mobiltelefoner samtidig, skjedde ingen verdens ting.

Krever nettforbindelse

Selv om overføringen skjer ved hjelp av lydsignaler, trenger du likevel en nettforbindelse for at appen skal fungere. Skal du overføre et bilde inneholder dette nemlig altfor mye informasjon til at bildet kan overføres raskt som lydsignaler.

Det som skjer når du velger å "chirpe" et bilde er at bildet lastes opp fra mobiltelefonen din til Chirps servere. Så snart du trykker Chirp-knappen for å sende bildet, sendes lenken til bildet til den andre telefonen. Chirp-appen vil så laste ned bildet fra denne lenken og vise den på telefonen. Det ser ut som om bildet er blitt overført direkte, men i realiteten er det snakk om en utveksling av lenker.

Mottakeren av en Chirp-melding kan imidlertid være offline i det meldingen mottas. Meldingen vil da lastes ned automatisk så snart mottakeren kommer på nett igjen.

Appen er utviklet av Animal Systems, som er et selskap som har sprunget ut av University College London (UCL). Du laster den ned gratis herfra. En Android-versjon ventes om ikke lenge.

Se også vår store oversikt over essensielle iPhone-apper og essensielle Android-apper.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen