Illustrasjonsbilde
Teknofil
Illustrasjonsbilde (Bilde: Shutterstock/teknofil.no)

Ny app kan tolke barneskrik

92 prosent treffsikkerhet, ifølge forskere.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

En gruppe forskere i Taiwan har angivelig skapt en mobilapp som kan analysere skrikene til nyfødte barn, og fortelle hva barnet vil ha. 

Et nyfødt barn skriker mellom 90 minutter og tre timer hver dag, og en app som kan fortelle deg hva barnet faktisk er ute etter kan være nyttig, skriver nettstedet The Asahi Shimbun.

Med 92 prosent sikkerhet skal appen kunne analysere barneskrikene, og forankre det i én av seks kategorier: Sult, våte bleier, bråkete miljø, smerte, trøtthet og ubehag.

Analyserte tusenvis av barneskrik

Forskningen ble gjort på National Yunlin University of Science and Technology i samarbeid med universitetssykehuset i Taipei. Forskerne skal ha analysert hele 100 000 lydopptak fra barselavdelingen på sykehuset, hvor de avgjorde hva barna ønsket da de skrek. 

Hvis du for eksempel hører at et barn skriker relativt høyt med jevn rytme, er de trolig sulte, forteller forskerne. 

Slippes i år

Mobilapplikasjonen ble vist frem på en internasjonal oppfinnelsesmesse i Taipei i helgen, og vil trolig slippes før året er omme. Hvilken mobilplattform den støtter, hvor mye den eventuelt vil koste og hvor den slippes er fortsatt ikke sikkert.

Ettersom mobilen fortsatt ikke har blitt testet av noen andre enn forskerne selv, er det heller ikke godt å si om den faktisk fungerer. Det finnes allerede apper i App Store som hevder de kan oversette babyskrik, men anmeldelsene mener det motsatte. 

Du kan allerede slippe unna barneskriket: 
Denne babycallen fungerer på tvers av kloden »

(Kilde: The Asahi Shimbun, China Post)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen