COLOURBOX14950623
COLOURBOX14950623 (Bilde: COLOURBOX14950623, Google)

Ny Android-skadevare stjeler penger og hindrer deg i å ringe banken

Svært utspekulert, ondsinnet programvare oppdaget av sikkerhetsselskap.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Vi har sett mange sleipe, kreative og avansert former for ondsinnet programvare gjennom årene, og nå melder Business Insider om en ny variant som Android-brukere bør være oppmerksomme på.

Den nye Android-skadevaren ble oppdaget av det kjente sikkerhetsselskapet Symantec og skal være en oppgradert utgave av en trojaner ved navn «Android.Fakebank.B».

Kan blokkere bank-samtaler

Programvaren fungerer ved at den først leter etter bestemte bank-applikasjoner på mobilen. Dersom den finner disse appene ber den brukeren om å avinstallere dem og installere en annen, ondsinnet variant, som igjen kan brukes til å stjele sensitiv bankinformasjon.

Illustrasjonsbilde.
Illustrasjonsbilde. Foto: Piotr Adamowicz/Shutterstock.com

Android.Fakebank.B ble først oppdaget i 2013, men denne nye versjonen har fått en ny og svært utspekulert funksjon. Programvaren skal ifølge Symantec være i stand til å identifisere utgående samtaler til kundestøtten i de aktuelle bankene.

Dermed er skadevaren altså i stand til å hindre brukeren i å ringe banken for å stenge ute inntrengere, slik man gjerne gjør dersom man oppdager at uvedkommende har fått tilgang til bankdataene dine. Dette gir tyvene mer tid på seg til å stjele penger.

Kun to land rammet så langt

For øyeblikket skal programvaren ifølge Symantec kun omfatte finansinstitusjoner i Russland og Sør-Korea, men som Business Insider peker på er det ikke umulig at lignende varianter av ondsinnet programvare kan eksistere i andre deler av verden.

Som en generell forholdsregel bør man som alltid unngå å laste ned applikasjoner fra ukjente kilder, sørge for å være à jour med sikkerhetsoppdateringer, og alltid holde øye med hvilke tillatelse applikasjoner ber om. Les mer hos Symantec.

Om du er villig til å punge ut kan du denne supersikre mobilen: «Solarin» koster 117 000 kroner »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen