COLOURBOX14950623
COLOURBOX14950623 (Bilde: COLOURBOX14950623, Google)

Ny Android-skadevare stjeler penger og hindrer deg i å ringe banken

Svært utspekulert, ondsinnet programvare oppdaget av sikkerhetsselskap.

Vi har sett mange sleipe, kreative og avansert former for ondsinnet programvare gjennom årene, og nå melder Business Insider om en ny variant som Android-brukere bør være oppmerksomme på.

Den nye Android-skadevaren ble oppdaget av det kjente sikkerhetsselskapet Symantec og skal være en oppgradert utgave av en trojaner ved navn «Android.Fakebank.B».

Kan blokkere bank-samtaler

Programvaren fungerer ved at den først leter etter bestemte bank-applikasjoner på mobilen. Dersom den finner disse appene ber den brukeren om å avinstallere dem og installere en annen, ondsinnet variant, som igjen kan brukes til å stjele sensitiv bankinformasjon.

Illustrasjonsbilde.
Illustrasjonsbilde. Foto: Piotr Adamowicz/Shutterstock.com

Android.Fakebank.B ble først oppdaget i 2013, men denne nye versjonen har fått en ny og svært utspekulert funksjon. Programvaren skal ifølge Symantec være i stand til å identifisere utgående samtaler til kundestøtten i de aktuelle bankene.

Dermed er skadevaren altså i stand til å hindre brukeren i å ringe banken for å stenge ute inntrengere, slik man gjerne gjør dersom man oppdager at uvedkommende har fått tilgang til bankdataene dine. Dette gir tyvene mer tid på seg til å stjele penger.

Kun to land rammet så langt

For øyeblikket skal programvaren ifølge Symantec kun omfatte finansinstitusjoner i Russland og Sør-Korea, men som Business Insider peker på er det ikke umulig at lignende varianter av ondsinnet programvare kan eksistere i andre deler av verden.

Som en generell forholdsregel bør man som alltid unngå å laste ned applikasjoner fra ukjente kilder, sørge for å være à jour med sikkerhetsoppdateringer, og alltid holde øye med hvilke tillatelse applikasjoner ber om. Les mer hos Symantec.

Om du er villig til å punge ut kan du denne supersikre mobilen: «Solarin» koster 117 000 kroner »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen