Ny, avansert Canon-skanner

Canon lager fortsatt nye skannere.
Canon lager fortsatt nye skannere.

Hæ, hva skal jeg med en skanner? Alt er jo digitalt i dag. Vel, ikke alt. En del informasjon distribueres fortsatt på flate, døde trær, og noen ganger vil du heller ha det digitalt. Noen av oss har også gamle lysbilder og negativer vi vil ha digitalisert, og da trenger du en skanner.

Det er ikke så mange som lager skannere lenger, men Canon satser fortsatt i dette krympende markedet. Det siste skuddet på stammen er Canonscan 9000F, som blir ny toppmodell når den kommer på markedet 15. juni.

Nytt er blant annet at oppløsningen når du skanner lysbilder og negativer er økt til 9600x9600dpi. Forrige modell, 8800F, hadde 4800x9600dpi. Du kan med andre ord få dobbelt så mye informasjon ut av et bilde. Men denne vanvittige oppløsningen gjør at hvis du skanner et bilde fra 35mm film på full oppløsning, får du et bilde på 130 megapiksler. Dette kan skanneren gi deg med 16 bits pr. farge, som igjen betyr en ukomprimert fil på 780MB. Spørsmålet er om det er så mye informasjon i en filmrute at du kan utnytte dette.

Når du skanner reflekterende medier (papir), er oppløsningen 4800x4800dpi, noe som også er ekstremt høyt. Skanneren støtter reflekterende medier opp til A4/Letter samt negativer og lysbilder i 35mm-format eller 120-format.

Mange funksjoner kan styres direkte fra skanneren.
Mange funksjoner kan styres direkte fra skanneren.

Skanneren har et system for å finne og fjerne merker etter støv og riper på transparente bilder, slik at det digitale bildet du får ut faktisk kan bli bedre enn originalen. Det følger også med et system for OCR-behandling for å gjøre skannet tekst om til et redigerbart tekstdokument. Hva slags system dette er, og hvor omfattende det er, og hvor vidt det støtter norsk, har vi ingen informasjon om.

Skanneren leveres med en del programvare, blant annet Adobe PhotoShop Elements, ArcSoft PhotoStudio og SilverFast SE. Integrert i skanneren er også Auto Photo Fix II og Auto Document Fix II for å enkelt forbedre kvaliteten på bilder og dokumenter.

Veiledende pris på skanneren er 2599,- kroner.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen