Travelstar 5K1500 har tre plater og greit med plass. (Bilde: HGST)

Denne harddisken setter kapasitetsrekord

Gir deg 1,5 TB med diskplass i den bærbare PC-en.

Den Western Digital-eide harddiskprodusenten HGST, tidligere kjent som Hitachi Global Storage Technologies, har nå klart å snekre sammen en standard 2,5-tommers harddisk med rekordhøy kapasitet. Den nye modellen har fått navnet Travelstar 5K1500, og kan by på hele 1,5 terabyte med lagringsplass.

Foto: HGST

Hittil har rekorden for 2,5-tommers harddisker med standardhøyden 9,5 millimeter vært på én terabyte. Med femti prosent mer kapasitet, er den nye harddisken med andre ord en god nyhet for deg som trenger mer plass i din bærbare PC.

HGST Travelstar 5K1500 har tre plater og spinner med en fart på 5400 omdreininger i minuttet (RPM). Minnebufferen (cache) er på 32 MB, mens grensesnittet selvfølgelig er SATA 6 Gbit/s.

Tre utgaver

I tillegg til den vanlige utgaven, skal Travelstar 5K1500 også komme i en selvkrypterende versjon, samt en såkalt EA-modell (Enhanced Availability). Sistnevnte er ment for for servere, overvåkning og annet utstyr som krever døgnkontinuerlig drift.

HGSTs Travelstar 5K1500 er forventet i butikkene i løpet av juni måned. EA-modellen og den selvkrypterende versjonen vil drøye til årets tredje kvartal.

Prisene er ikke kjent i skrivende stund.

Har du ikke plass til en vanlig harddisk på 9,5 millimeter?
Nå har harddisken blitt slankere >>>

Kilde: Pressemelding

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen