Nvidias store driver-oppdatering

Det har blitt snakket mye om Nvidias mystiske driver ved kodenavn "big bang II" de siste ukene. Som navnet tilsier kan man forvente en relativt stor oppgradering, spessielt med tanke på at SLI-støtte kom ved "big bang I".

PhysX-støtte

Det som ligger bak skal være en Geforce 180-driver med støtte for DisplayPort, OpenGL 3.0, GPU transcoding, mulighet for flere skjermer i SLI-modus, hastighetsforbedringer og støtte for PhysX-prosessering på dedikert GPU.

Dette vil la Geforce 8-, 9- og GTX-seriene operere som en "Physics Processing Unit" (PPU). Dette er veldig likt noe ATI viste frem på Computex 2006, hvor de brukte et X1600-kort som dedikert PPU sammen med et X1900. Ytelses-forbedringene man da så var alt annet enn dårlige.

Fysikk-prosessering tok dessverre ikke av på den tiden, Ageia viste dårlige salgstall for sine dedikerte PPU-kort, og denne teknologien blomstret dessverre ikke. Da Nvidia kjøpte opp Ageia i februar, sørget de raskt for å vekke denne teknologien til live igjen.

Flere kort, bedre ytelse

Scenariet er enkelt. En bruker med et Geforce 9600 GT-kort vil ganske enkelt kunne oppgradere til 9800 GTX+ og fortsatt bruke 9600 GT som en dedikert PPU – som en slags SLI. Du kan også forestille deg en lignende oppgradering fra 9800 GTX til et GTX 280.

Det er for tiden alt for tidlig å si noe om hvordan Nvidia-kort fungerer som dedikert PPU. PhysX er ikke på langt nær like stort som Havok, enda. Forhåpentligvis kommer dette etter hvert som etterspørselen øker – så vi venter enda på resultater.

Ytelsesløft

Nvidia forbereder også ytelses-justeringer så kortene deres skal gjøre det bedre mot ATIs HD 4800-serie, og så langt ser det ut som det er GTX 200- og 9800-serien som kan forvente et løft.

Det antydes at "big bang II" lanseres i september.

Kilder: Gpucafe.com

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen