Nye spesifikasjoner til Geforce GTX 650 Ti har lekket på nettet. (Bilde: Nvidia)

Nvidias siste 600-skjermkort er på vei

Spesifikasjonene til GTX 650 Ti er lekket.

Helt siden mars i år har Nvidia sluppet skjermkort etter skjermkort. Geforce GTX 680 var det første såkalte Keppler-skjermkortet fra Nvidia, og hadde tatt i bruk en produksjonsteknikk på 28 nanometer. Siden den gang har Nvidia sluppet drøssevis av kort i samme serie, alle bygget på samme lest.

Blant de billigste finner vi GTX 650 og GTX 660, som koster forholdsvis rundt 800 og 1800 kroner. Nå skal Nvidia angivelig slippe ett siste kort, for å tette hullet mellom de to kortene. Navnet skal være Geforce GTX 650 Ti, og ifølge de lekkede spesifikasjonene ser det mer ut som en nedgradert GTX 660 enn en oppgradert GTX 650.

Midt-i-mellom-kort

Det nye Nvidia-kortet skal angivelig bruke den samme grafikkjernen som GTX 660 har, GK106. Et par ting har imidlertid blitt skrelt vekk, for å plassere den omtrent midt imellom de to omringende kortene. Det er hovedsakelig CUDA-kjernene som blir kuttet ned på, fra 960 til 576, samt minnebussen, fra 192 bit til 128 bit.

I tillegg skal Geforce GTX 650 Ti få en litt lavere klokkefrekvensen enn storebroren GTX 660. Den har blitt satt til omtrent 960 Mhz, og skal i tillegg angivelig ikke få Nvidias automatiske overklokkingsfunksjon, GPU Boost.

Det er fortsatt ikke kommet noen gode tall på hvor mye strøm skjermkortet kommer til å dra. Ser vi imidlertid på de tidligere kortene fra Nvidia i år kan vi nok forvente at den vil ligge et sted på drøyt 100 W.

Usikker pris og lansering

Ifølge Sweclockers vil prisen på det nye skjermkortet havne omtrent midt imellom GTX 650 og GTX 660. Her i Norge tilsvarer det en pris på omtrent 1300 kroner. Dette er imidlertid langt i fra spikret. Det samme gjelder lanseringsdatoen, som angivelig er satt til den 9. oktober.

Les også: Nå kommer Nvidia hardt i mellomklassen

(Kilde: Sweclockers)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen