– Nvidias neste skjermkort kommer i august
(Bilde: Nvidia)

– Nvidias neste skjermkort kommer i august

Rapporter tyder på at GeForce GTX 660 Ti er i horisonten.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Nvidia lanserte sin helt nye generasjon med skjermkort, Kepler, tidligere i år. Det startet med GeForce GTX 680, etterfulgt av monsterkortet GeForce GTX 690 og den noe lettere GeForce GTX 670. De er alle skjermkort i den øvre delen av markedet, og for de som har hatt lyst på et nytt Nvidia-skjermkort har måtte gå ut med minst 3000 kroner. Det er godt over det folk flest er villig til å betale.

Situasjonen skal imidlertid endre seg, om vi tror dokumenter det svenske nettstedet Sweclockers har fått tak i. Mellomklassekortet GeForce GTX 660 Ti, arvtageren til salgssuksessen GeForce GTX 560 Ti, skal slippes i midten av august.

Drøyt 2000 kroner.

Mer spesifikt skal skjermkortet slippes en gang mellom 13. og 19. august, omtrent samtidig med skolestarten for mange. Prisen skal ligge på 299 USD, noe som vil bety rundt 2300 kroner her til lands.

I følge en rekke nettsteder skal det nye skjermkortet være basert på GK104-prosessoren. Den skal by på 1344 CUDA-kjerner og 1,5 GB GDDR5-minne. Klokkefrekvenser er foreløpig ikke kjent, men med samme prosessor kan ytelsen til GTX 660 Ti raskt nærme seg 3000-kroners-kortet GeForce GTX 670.

(Kilde: Sweclockers)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen