Her er sprekken som har skapt problemer for Nvidia.
Her er sprekken som har skapt problemer for Nvidia. (Bilde: Anders Brattensborg Smedsrud, Hardware.no)

Nvidias nye spillbrett slår sprekker

Må erstatte en rekke nye Shield Tablet-enheter.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Etter at Nvidia samlet erfaring med sin første håndholdte konsoll, Shield (Ekstra), tok de for et par uker siden steget helt ut og lanserte det vi i vår test mente var et verstingnettbrett av dimensjoner.

Spill på farten står fortsatt i fokus. Brettet byr på hissig maskinvare, men denne gangen satset Nvidia også på å tiltrekke seg de som tradisjonelt har funnet mer nytte i formfaktorer mer lik Apples iPad og Samsungs Galaxy-nettbrett.

Nvidia Shield Tablet ble revet vekk fra butikkhyllene etter lanseringen, men det tok ikke mange dagene før den umiddelbare suksessen begynte å slå sprekker, bokstavelig talt.

Flere rammede

Flere kunder overstrømmet nemlig Nvidias kundestøtteforum med klager og bildebevis på ulike sprekkdannelser, som hadde oppstått i plastkanten av deres nyinnkjøpte underholdningsbrett. 

Vi sjekket straks vårt eget testeksemplar og fant antydninger til sprekkdannelser også hos oss. Sprekkene på utgaven vår var imidlertid svært så uskyldige av seg og nesten ikke mulige å fange på kamera. 

Andre har likevel ikke vært like heldige som oss, og selv om det kun er snakk om ytre skader tok vi kontakt med produsenten selv for å få høre hva som kan ha gått galt.

– Sprøere enn tiltenkt

Jen Andersson, Nvidias PR-rådgiver, bekrefter problemet:

– Noen opplever hårtynne sprekkdannelser i hjørneregionene på Shield Tablet, konstaterer hun ovenfor Hardware.no.

Ifølge Andersson er skadene kun av kosmetisk karakter og går ikke ut over ytelsen eller funksjonene til Shield Tablet på noen måte. 

– Vi tror skaden har oppstått som følge av en svikt i produksjonslinjen ved en mindre mengde enheter. Dette har ført til at den omkransende plastrammen rund skal ha blitt sprøere enn tiltenkt.

Andersson forteller at Nvidia ennå ikke er helt ferdige med å undersøke feilen. Kunder som er berørt av sprekkdannelsene kvalifiserer selvsagt til å få et nytt eksemplar, beroliger hun.

Mye kraft

Med en åtte tommers skjerm, front- og bakmontert kamera, solide høyttalere og den lynraske Tegra K1-prosessoren under panseret kan nye Nvidia Shield Tablet by på omlag dobbelt så mye kraft som et hvilket som helst annet nettbrett på markedet. Den kan dermed drive spill som Half-Life 2 og Portal med et fyrverkeri av grafiske effekter slått på.

Se hvem som gir deg laveste pris på Nvidia Shield Tablet med kun Wi-Fi »
Se hvem som gir deg laveste pris på Nvidia Shield Tablet med 4G »

Nvidia Shield Tablet fillerister konkurrentene:
Les testen som overbeviste oss »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen