(Bilde: Nvidia/Shutterstock, 96506006)

Nvidias beste regnemaskin har blitt enda raskere

Ny Tesla-toppmodell er nå lansert.

Nvidia er kanskje best kjent for å lage skjermkort til spillere. I dette markedet er det deres GeForce GTX 780 Ti som for tiden er det aller heftigste som finnes – men minst like imponerende er produktene selskapet leverer til proffmarkedet, deriblant Tesla-kortene.

Lenge har Tesla K20x vært selskapets aller raskeste utregningskort, og dette var også en av Nvidias aller første produkter med GK110 Kepler-kjernen ombord. Nå har Nvidia lansert Tesla K40, et rent utregningskort som bringer serien litt nærmere ytelsen til Quadro K6000, proffgrafikkortet som ble lansert med fullverdig Kepler-kjerne i juli.

Fullspekket Kepler-kjerne

Nvidia Tesla K40.
Nvidia Tesla K40.Foto: Nvidia

Med alle Kepler-kjernens maksimalt 2880 CUDA-kjerner i bruk, 12 GB med GDDR5-minne, og støtte for Dynamic Parallelism-teknologi skal Tesla K40 være i stand til å levere inntil 4,29 TFLOPS med enkel presisjon, eller 1,43 TFLOPS med dobbel presisjon.

Sammenliknet med sin forgjenger, Tesla K20x, lover Nvidia med disse tallene mulige ytelsesforbedringer på inntil 40 prosent, og rundt ti ganger høyere ytelse enn hva en tradisjonell CPU tilbyr.

Skapt for superdatamaskiner

Utregningskort som dette er særlig godt egnet til store, intensive regneoppgaver, for eksempel innen partikkelfysikk, bioinformatikk, seismikk og tallanalyse.

Dermed er det ikke veldig overraskende at flere leverandører av superdatamaskiner og servere allerede ved lanseringen har klargjort et spenn av nye løsninger som inkluderer det nye utregningskortet. Cray, Supermicro og Tyan er bare noen av selskapene som er med fra start.

I anledning lanseringen har Nvidia også satt opp en egen prøvekjøringstjeneste, hvor proffbrukere som vurderer å gå til anskaffelse av nye utregningskort kan teste ut ytelsen fra Tesla K40 gjennom Internett.

Til tross for høyere GPU-ytelse sverger noen fortsatt til vanlige CPU-er:
Se videoen: Slik jobber flere hundre tusen prosessorer sammen »

(Kilde: Pressemelding)

 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen