Nvidia viser GT200-ytelsen

Oversikt over ytelse på Geforce GTX 260 og GTX 280
Nvidias egen presentasjon av ytelsen på Geforce GTX 260 og GTX 280
(Bilde: VR-Zone)

De fleste forventet et stort ytelseshopp med de kommende GT200-kortene fra Nvidia, og skal vi tro Nvidias egne tall ser det ut til å stemme. Legg dog merke til at tallene i tabellen over ikke starter på 0, slik at det gis inntrykk av et større ytelseshopp enn hva det faktisk er snakk om.

Nvidia har dessuten brukt sine nyeste betadrivere av 177-serien til testingen av sine kort, men en eldre Catalyst 8.3 under testingen av Radeon HD 3870 X2. Tilbakemeldingene på denne tilsier at den ikke er helt optimal, noe Nvidia mest sannsynlig har gjort for å sette deres produkter i et bedre lys.

Som vi ser ligger fortsatt GTX 280 et godt hestehode foran 260, men om det forsvarer den enorme prisforskjellen gjenstår å se.

Tallene viser også at både Geforce GTX 260 og 280 mer eller mindre gir Radeon HD 3870 X2 et realt spark bak.

Energieffektivitet: Geforce 9800GTX vs GTX 280 målt i antall watt
Energieffektivitet: Geforce 9800 GTX vs GTX 280 målt i antall Watt
(Bilde: VR-Zone)

Tall for effektforbruket er også blitt annonsert. Tabellene over viser energieffektiviteten på Geforce GTX 280 i forhold til det som nå blir lillebroren 9800 GTX.

Dette virker ikke spesielt oppløftende med tanke på full last-verdien, men med tanke på at de fleste skjermkort går på tomgang 90 % av tiden, blir statistikken brått en annen. 25W på tomgang for et enprosessorkort som yter opp til to ganger bedre enn et toprosessorkort burde ikke klages på.

Det skal også legges merke til at effektforbruket under Blu-ray-avspilling er også en god del lavere på GTX 280. Dette skyldes mest sannsynlig bedre optimalisering av dekoding, det vil si mindre GPU-last under avspilling.

Lanseringen finner altså sted i midten av juni.

(Kilde: vr-zone.com (1), vr-zone.com (2), xtremesystems.org)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen