Nvidia taper markedsandeler så det synger

Nvidia taper markedsandeler så det synger

Markedet for grafikkprosessorer til PC-er er i sterk endring. Behovet for grafikkytelse er voksende også i ordinære PC-er. Samtidig blir stadig flere prosessorer utstyrt med en egen grafikkrets, og det reduserer behovet for mer separate løsninger, siden mange faktisk er fornøyde med den ytelsen de da får. For Nvidia, som baserer seg på dedikerte grafikkløsninger, fungerer denne situasjonen dårlig.

Analyseselskapet Jon Peddie Research (JPR) kom denne uken med om rapport om grafikkprosessormarkedet i første kvartal i år. Det totale salget av GPU-er viste en vekst på ti prosent.

Følgende tabell viser oversikt over salget av grafikkløsninger i første kvartal 2011, sammenlignet med første og fjerde kvartal 2011.


Kilde: jonpeddie.com

Mellom første kvartal i fjor og første kvartal i år vokser både Intel og AMD kraftig, mens Nvidias markedsandel har blitt redusert fra 28 til 20 prosent. Både Intel og AMD tilbyr nå x86-prosessorer med integrert grafikkrets, noe Nvidia foreløpig ikke gjør. Nå er det lite trolig at det heller skjer med det første, og vi har vel liten tro på at de gjør det på sikt heller, selv om vi ikke skal utelukke det.

Les detaljene på jonpeddie.com.

(Kilder: Digi.no, Jon Peddie Research)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen