Nvidia svir seg?

Den 2. juli 2008 offentliggjorde Nvidia at det var en produksjonsfeil ved flere av deres skjermkort med G84 og G86. De påvirkede skjermkortene skulle kun ha blitt distribuert med bærbare maskiner fra Hewlett Packard hevdet Nividia, og lovte de skulle gi 196 millioner USD for å støtte dem som hadde blitt skadelidende på grunn av produksjonsfeilen.

Nvidia hevdet at problemet var forårsaket av dårlig materiale som var blitt brukt til å lage kortene som ble benyttet i Hewlett Packards maskiner, designstrukturen til de bærbare PC–ene kortene ble brukt i, og bruksmønsteret til brukeren. Nvidia ga også ut en driver til skjermkortet som skulle løse problemet med overoppheting ved å få viftene til kjøre oftere (noe som vil senke batterilevetiden på en bærbar PC).

Men ifølge britiske The Inquirer så er det ikke bare skjermkort som er distribuert med Hewlett Packards bærbare maskiner som har denne produksjonsfeilen. Flere brukere på både Dells og Asus' forumer har rapportert om problemer med Nvidias skjermkort. Denne feilen skal visstnok påvirke alle Nvidias skjermkort med som benytter G84 og G86, både i bærbare og stasjonære PC–er, hevder The Inquirer.

Den 9. september ble Nvidia saksøkt av en sine egne aksjeinnehavere, med begrunnelse i at Nvidia visstnok skal ha vært klar over problemet med skjermkortene, allerede i november 2007.

(Kilder: The Inquirer, The Inquirer 2, The Inquirer 3, Infoworld)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen