Nvidia slutter med brikkesettutvikling

Forholdet mellom Nvidia som brikkesettleverandør og de to store innen prosessorer har ikke bare vært knirkefritt. For å kunne produsere brikkesett opp mot prosessorene fra AMD og Intel har Nvidia vært nødt til å ha lisensene i orden. Spesielt har Intel gått ut en rekke ganger og hevdet at Nvidia ikke vil kunne levere brikkesett til den og den plattformen grunnet manglende lisenser.

Nvidia har på sin side hevdet at lisensavtalen har dekket alt. I en lang periode noe tidligere i år stod de på hver sin front, hvorpå de noe senere tilsynelatende ble enige. Nå tyder ting likevel på at det blir et oppgjør i rettssalen en gang til neste år.

Nå skal Nvidia ha gått ut med at de stopper nyutviklingen av brikkesett. Ikke uventet benytter Nvidia sjansen til å sende noen spark i retning Intel. Grunnen skal være all usikkerheten knyttet til de nevnte lisensene. Nvidia sier de har tro på dette markedet, men at de ikke vil bruke mer penger før ting er avklart.

Rent inntektsmessig gjør Nvidia gode penger på brikkesettene sine, nærmere bestemt 31 prosent av inntektene stammer derfra. Derfor ville det være svært uheldig om man ikke kunne fortsette med dette. Likevel er det mørke skyer i horisonten, stadig flere funksjoner blir implementert i prosessorkjernene, vil det egentlig være et marked å kjempe i om noen år?

(Kilde: X-bit Labs)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen