Nvidia skal styrke Android

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Nvidia Tegra

Tegra er et brikkesett for miniPC-er og mobiltelefoner.
Brikkesettet er laget spesielt for å øke multimedieytelsen i små enheter, og har i tillegg til en hovedprosessor, fått egne prosessorer for håndtering av bilder og video.
Tegra inneholder også vesentlige funksjoner som innebygd Wi-fi og 3G-støtte.
Strømforbruket skal være såpass lavt at du kan se på video i mange timer i strekk uten å tømme batteriet. Dette vil selvsagt bli påvirket av skjermstørrelse, videokvalitet og andre faktorer.

Nvidia har de siste månedene jobbet tett sammen med Google og Open Handset Alliance for å gjøre Android-plattformen kompatibel med Nvidias Tegra-brikkesett.

På selskapets stand på Mobile World Congress viser de frem en protomodell bygget rundt brikkesettet, og som kjører Android. Dette kan love godt for fremtidens Android-modeller.

De fleste vil nok forbinde Nvidia med skjermkort for vanlige datamaskiner, og det er ikke overraskende bildemulighetene i Tegra som er det mest interresante.

Blant annet støttes avspilling av video i HD-format, nærmere bestemt 720p. Om brikkesettet leveres med HDMI-utgang vil du altså kunne spille av HD-filmer i høy kvalitet rett på TVen.

Brikkesettet skal også være svært strømvennlig, og Nvidia har tidligere uttalt at du skal kunne se inntil ti timer med film dersom du har et batteri som tilsvarer det som står i Apple Iphone.

Nvidias brikkesett skal være klart til levering til produsenter av både Android og andre operativsystemer ca halvveis ut i 2009.

(Kilder: Nvidia pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen