Nvidia skal forbedre Opera Mobile

Nvidia Tegra APX 2500

Tegra APX 2500 er et brikkesettet for Windows Mobile-telefoner, og skal øke ytelsen for programmer, spill, video og annen multimedia betydelig.
Brikkesettet er bygget rundt en ARM11 750 MHz hovedprosessor, og byr i tillegg på egne prosessorer for håndtering av bilder og video.
Bildeprosessoren i APX 2500 støtter HD-video med 720p-oppløsning, mens bildebrikken er i stand til å håndtere bilder i opp til 12 megapikslers oppløsning.
Grafikkbrikken i APX 2500 heter Ultra Low Power GeForce, og støtter OpenGL ES og Direct 3D Mobile-standardene. Den håndterer en maksimal oppløsning på 1680 x 1050 bildepunkter.
Strømforbruket skal være holdt på et minimum, og med et batteri som tilsvarer det du finner i Iphone, skal du kunne spille av opp til ti timer med video, ifølge Nvidia.

I februar i år lanserte Nvidia brikkesettet Tegra APX 2500, som er utviklet for bruk i Windows Mobile-telefoner. Ytelsen på både programmer, spill og annen multimedia vil kunne øke drastisk ved bruk av brikkesettet.

Nå har produsenten inngått et samarbeid med norskbaserte Opera Software, der målet er å gi internettmulighetene på mobiltelefoner en saftig oppgradering.

Duoen har planer om å lage en ny versjon av Opera Mobile 9.5, som skal være skreddersydd for å utnytte mulighetene som ligger i Nvidias brikkesett.

Bedre bilder, video og surfing

Hovedfokuset ligger ikke helt uventet på bildevisning og videoavspilling over internett, men den jevne surfeopplevelsen skal også gå glattere.

Den dedikerte grafikkprosessoren kan blant annet gjøre at zooming og navigering på nettsidene du besøker går mye mer flytende.

De første Windows-telefonene med Nvidias brikkesett og den nye versjonen av Opera Mobile 9.5 er ventet på markedet i løpet av neste år.

(Kilde: Nvidia)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen