NVIDIA ser inn i fremtiden


(Bilde: PCUnleash)

NVIDIA har nettopp lansert verdens raskeste grafikkort, men viser ingen tegn til å hvile på sine laurbær. Ifølge PC Unleash har selskapet ganske så ambisiøse planer for fremtiden, skal vi tro konfidensielle dokumenter som har funnet veien til nettet.

Mye kan endre seg i løpet av ti år - for ti år siden var det for eksempel ikke noe særlig Internett å snakke om - men hvis vi følger utviklingen fra i dag, vil vi ifølge NVIDIA har prosessorer som kjører på 100 GHz med minnefrekvenser på 44 GHz og harddisker på rundt 30 Terabytes (TB). Disse PC-ene vil trenge noen skikkelig solide grafikkort, tenker nok NVIDIA, som gjerne vil lage grafikkbrikker også i 2014.

NVIDIAs grafikkort anno 2014 vil derfor være tilsvarende raske, og får for eksempel minnebåndbredde på 3 TB - mot "skarve" 30 GB i dag. Selskapet regner også med å kunne klare "fillrates" på 270 Gigapiksler i sekundet, der dagens kort klarer 3,3.(Bilde: PCUnleash)

For å klare å oppå en slik svimlende ytelse, regner NVIDIA med å følge etter CPU-produsentenes stadig mindre transistorer. Selskapet vil antakelig produsere grafikkort basert på 90-nanometers-teknologi løpet av 2004, og vil som "alle andre" produsere på 65 nanometer om noen få år. I 2014 regner de derimot med at produksjonsprosessen vil være på 20 nanometer - som for øvrig anses som den magiske grensen for nanoteknologi.

Dermed skulle det bli mulig å pakke 5,5 milliarder transistorer inn i fremtidens grafikkprosessorer, som kanskje blir hetende GeForce 9999?

For vår del synes vi fortsatt at GeForce 6800 med sine 222 millioner transistorer er ganske imponerende.

(Kilder: Digit-Life, PCUnleash)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen