NVIDIA senker kravene

Systemer med rå ytelse setter store krav til strømforsyningen og NVIDIA GeForce 6800 Ultra er ikke noe unntak. Tidligere mente man at kortet ville kreve 480W strømforsyning og to strømtilkoplinger for å holde systemet i gang. Minimumskravet ser nå ut til å ha endret seg ned til 350W, noe som skal ha blitt offisielt bekreftet av en talsmann for NVIDIA - ifølge Extremetech.

Grafikkortene skal ha gjennomgått en finjustering slik at man kun trenger én direkte strømtilkopling og 350W forsyning for å kjøre systemet i "normal" modus. Dersom man skal overklokke trenger man imidlertid en ekstra strømtilkopling.

Det er selvsagt viktig at man har en strømforsyning av god kvalitet som ikke leverer stor varians. I motsatt tilfelle kan dette føre til ustabilitet.

Det er trolig de færreste brukerne som har 480W strømforsyning. Mange kabinetter leveres med 360W som standard, og det tidligere kravet fra NVIDIA ville nok ført til at mange måtte ha byttet strømforsyning . Kanskje man heller hadde valgt et annet grafikkort ettersom mange ville sett dette som en relativt stor operasjon? Rent salgsmessig var utvilsomt god strategi av NVIDIA å sette ned kravet.

 

(Kilder: Extremetech)

Kommentarer (31)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen