Nvidia satser på 55 nm

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Wafer fra TSMC
Wafer fra TSMC

Diverse kilder hevder nå at Nvidia har fortalt sine investorer at de allerede er igang med å sende ut grafikkprosessorer på 55 nm i store kvantum.

Satser høyt

Ikke nok med det, Nvidia satser høyt på sine nye grafikkprosessorer. Selv hevder de at over 70 prosent av GT200-brikker som ender opp hos forbrukerne i fjerde kvartal vil være basert på 55 nm-teknologien.

Går for trollet-i-esken effekten

Det ser ut til at Nvidia ønsker å gjøre dette i stillhet, og ønsker ikke å endre spesifikasjonene på de eksisterende GTX 260-216 og GTX 280-skjermkort.

Nvidia satser som nevnt på trollet-i-esken effekten som innebærer et ønske om å ta forbrukerne på senga, og entusiastene med storm. Enkelte vil kanskje bli overrasket da de oppdager at kortet de akkurat kjøpte faktisk er 55 nm-basert – ikke at det er noe negativt i det.

Desember blir spennende

De nye 55 nm-brikkene vil være kjøligere og mindre i fysisk størrelse enn de eksisterende GT200 65 nm-brikkene. Som nevnt tidligere planlegger Nvidia en rekke overraskelser for forbrukerne i tiden fremover, og de første kortene er forventet å dukke opp i begynnelsen av desember.

(Kilde: Fudzilla)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen