Nvidia satser alt på NV40 versjon 2.0

Ifølge The Inquirer kommer ATI R420 definitivt til å komme i butikkene før sin arge konkurrent, NV40. Rent tidsmessig har dermed ATI et lite overtak. For Nvidias skyld får man håpe at selskapet ikke går på samme "smell" som de gjorde med NV30, der produktet i utgangspunktet ble tilgjengelig alt for sent grunnet produksjonsproblemer. Dersom R420 får boltre seg vilt på markedet et par måneder, hjelper det lite om NV40 sine spesifikasjoner skulle være et lite hakk bedre.

Fra samme nettsted meldes det nå at man har sterke indikasjoner på at Nvidia har endret spesifikasjonene underveis. Ifølge kilder nær selskapet skal man ha ha forstått det slik at den nye og reelle NV40 er en annen brikke enn den som ble satt i produksjon for noen uker siden.

16 pipelines og 210 millioner transistorer er blant spesifikasjonene som man kan forholde seg til. Forrige uke ble det sagt at R420 bare vil få 12 pipelines, noe som betyr en ytelsesfordel til NV40.

Det er enda ikke bekreftet og klart hvilken av de to konkurrentene som virkelig vil innta den øverste plassen på listen. Kappløpet ser uansett til å bli meget tett og spennende. Et annet viktig moment er prisen, som fortsatt ikke er kjent.

Man kan selvsagt spørre om NV40 versjon 2.0 egentlig er NV45? Utsetter man introduksjonen og lanserer i stedet to utgaver med PCI Express og AGP 8x grensesnitt på samme tidspunkt? Fra flere hold sies det at Nvidia heller ikke vil klare å levere brikken i april, men at det i beste fall vil bli en såkalt papirlansering.

Ifølge Beyond3D ble det tidligere denne måneden sagt at Nvidias Jen-Hsun Huang skal ha bekreftet lanseringen til NV40 som "i løpet av et par måneder".

Nvidia har ikke kommentert ryktene.

 

(Kilder: 3DCenter.de, Beyond3D, The Inquirer, Xbit Labs)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen