Nvidia planlegger billig-plattform

VIAs Richard Brown viser frem Isaiah-prosessoren
VIAs Richard Brown viser frem Isaiah-prosessoren

En rekke leverandører selger eller planlegger å selge billig-PC-er, noe maskinvareprodusenter som Intel profiterer stort på. Nå vil også Nvidia og VIA ha en større bit av kaka.

I første omgang satser de to på å konkurrere mot Intel i desktop-budsjettmarkedet, mot Intel 945G og Celeron. En kombinasjon av VIAs Isaiah-prosessorer og et Nvidia-brikkesett med integrert DX10-grafikk skal gi langt mer ytelse for pengene.

Plattformen (hovedkort og prosessor) vil koste under 50 dollar og får også støtte for Blu-ray-akselerasjon og sertifiseres for Vista Premium.

VIAs Isaiah-prosessor skal prestere en ytelse på samme nivå som Intels nye Celeron-modeller. Selskapets egne tall for en Isaiah 1 GHz viser at ytelsen er hele 280 % bedre på ALU-ytelse og 190 % bedre på FPU-ytelse enn C7-M-prosessoren. Men det sier kanskje vel så mye om hvordan VIAs C7-M yter.

Det gjenstår å se hvordan VIA Isaiah klarer seg ytelsesmessig mot Intels Atom-prosessorer.

Hvorvidt også Nvidia og VIA vil forsøke seg med en Atom-konkurrent i det bærbare segmentet er foreløpig ikke kjent, men det er ikke en unaturlig utvikling.

(Kilde: Dailytech)

Kommentarer (21)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen