Nvidia på hugget igjen

Nvidias nåværende 9800GX2 kan få en storebror
Nvidias nåværende 9800GX2 kan få en storebror

En utenlandsk nettbutikk har nå lekket ut informasjon om Nvidias kommende 300-serie og et kommende 55nm GTX 280+ – om det er gjort med vilje eller ikke, er det ingen som vet.

Kommer brått på mange

Hittil har vi ikke hørt noe om denne nye serien. Verken fra Nvidia selv eller flyktende rykter – selv undertegnede fikk seg et lite sjokk da han åpnet MMSen som rullet inn en sen søndags kveld.

Hvorfor Nvidia allerede velger å komme med en ny serie er så langt uvisst. I og med at produsentens nåværende entusiastserie yter over gjennomsnittet godt, og litt til, kan kanskje mange ha problemer med å forstå denne lanseringen.

Enda en varmeovn?

Tallet produsenten har valgt kan også få noen til å fundere. Tidligere ble det sagt at x50-tallet var forbeholdt sandwich- og dual-GPU-kort, så hva Nvidia har valgt å putte under panseret denne gangen er det ingen som vet.

En annen pekepinn de gir oss er bruken av 512 bit-minnebuss på GDDR5-minne. Om det er et dual-gpu-kort det er snakk om vil det bety 256-bit per kjerne. Om det er et high-end singel-GPU-kort, vil det ikke bety annet enn unødvendig mye minnebåndbredde.

Heftige spesifikasjoner

Nettstedet produktene ble lagt ut på hevder Nidia vil utstyre GTX 280+ med GT200b GPU, 55 nm-produksjonsteknikk, PCIe 2.0 x16-grensesnitt og 1 GB GDDR3 512 bit-minne. GTX 350 skal komme med GT300-GPU, 55 nm-produksjonsteknikk, PCIe 2.0 x16-grensesnitt og 2 GB GDDR5 512-bit.

Foreløpig er naturlig vis ingen pris kjent, men nettbutikken hinter for septemberlansering for GTX 280+ og en Q4-lansering for GTX 350

Produktene kan dere finne her og her.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen