Nvidia og Abit begraver stridsøksen


Nvidia ikke veldig fornøyd med at Abit tilbyr ATI-kort

Etter dårlige tider i 2001 og 2002 forsto nok mange bedrifter at det lønner seg å inngå allianser på flere hold, og ikke tviholde på én enkelt side. Nvidia fikk selv erfare dette med NV30, etter at det oppsto visse problemer med produksjonen hos TSMC. Siden august 2003 har selskapet også hatt IBM som reservepartner.

Abit har tradisjonelt sett holdt seg til Nvidia, men tilbyr også kort fra ATI. For kort tid siden ble det klart at Abit absolutt vil fortsette sitt samarbeid med ATI og tilby R420 i nær fremtid.

Ifølge kilder hos The Inquirer sies det at forholdet mellom Abit og Nvidia har vært noe anspent. Abit skal ha klaget over dårlig oppfølging, mens Nvidia på sin side skal ha sagt at Abit ikke ble karakterisert som noen viktig partner. Foran lanseringen av NV40, skal imidlertid stemningen ha roet seg og de to selskapene blitt enige om å se bort i fra uenighetene samt skue fremover.

For få dager siden dukket det opp bilder av et Abit grafikkort basert på Volari V8 Ultra, toppmodellen til XGI. Det ser dermed ut som om Abit kan bli en meget sterk tilbyder i grafikkortmarkedet med å forhandle de beste produktene fra tre konkurrenter: Nvidia, ATI og XGI.

 

(Kilder: 3dnews.ru, The Inquirer)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen