NVIDIA NV38 testetAnandtech er et etablert og solid nettsted som pleier å respektere NDA-er. Derfor er det svært sannsynlig at NV38-kortet faktisk kommer fra NVIDIA selv, i et tilsynelatende "brudd" på GPU-industriens sedvanlige hemmelighold.

NVIDIA har vært under sterkt press fra ATI sine toppkort i de siste månedene, og fra DirectX 9-tester som viser at GeForce FX-kortene deres ligger langt under forventet ytelse.

NV38 er ventet på markedet en gang i løpet av november, og er i likhet med ATI sitt nylanserte RADEON 9800 XT en videreutvikling av dagens toppmodell, NV35, med høyere klokkehastighet og raskere minne. NV38 har en GPU som kjører på 475 MHz med synkront minne på effektivt 950 MHz (475 MHz DDR). Det betyr 5% raskere GPU og 11% raskere minne enn NV35.

Jevnt løp?
Anandtech sin test viser i korthet at NV38 er på nivå med RADEON 9800 XT i tester uten anisotropisk filtering (AF) og antialiasing (AA) som Aquamark 3 og F1 Challenge, men faller langt tilbake i nyere spill som C&C Zero Hour, samt når AA og AF slås på.

Men bildet ser litt forskjellig ut enn det vi har hørt i det siste. NV38 vinner over RADEON 9800 XT i HomeWorld 2, Jedi Knight 2 og Neverwinter Nights mens det er uavgjort i Splinter Cell, X3 og Wolfenstein. RADEON-kortene hele veien ned til 9600 PRO vinner derimot for eksempel i C&C Zero Hour. Les testen i sin helhet her.

(Kilde: Anandtech)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen