NVIDIA med SATA-300 i år


Dagens 150 MB/s er mer enn raskt nok,
mener mange

SATA (Serial ATA) 300 byr på muligheten til å effektivt sett doble overføringshastigheten mellom harddisken og hovedkortet. Mange er derimot skeptiske til å kjøre ut SATA-300 all den tid dagens harddisker stort sett ikke er raske nok til å overføre data på dagens hastighet - som er SATA-150. Teoretisk sett vil SATA-300 kunne overføre 300 Megabyte i sekundet, eller over tre ganger så mye som dagens harddisker klarer å lese dataene.

NVIDIA skal i følge X-Bit Labs ha sagt at de vil oppdatere dagens nForce3 Ultra med den nye SATA-300-standarden i løpet av året, antakelig med fadesen om integrerte SATA-kontrollere på nForce2 i friskt minne. Den gangen var NVIDIA sistemann på banen med integrert SATA-kontroller i sørsiden, nesten ti måneder etter den første konkurrenten.

Nå skal NVIDIA etter sigende være involvert i samarbeide med mange av verdens største harddiskprodusenter, som for eksempel Hitachi, Maxtor, Samsung og Seagate (merk at Western Digital ser ut til å være fraværende her) for å sikre kompatibilitet med diskene deres før lanseringen.

For å få lesehastigheten opp på nivå med overføringshastigheten til SATA-300 skal det antakelig mer enn bare en ny kontroller på hovedkortet til, som vi antar at aktørene over er fullstendig klar over. Men markedsføring kan noen ganger være viktigere enn faktisk ytelse, og når det kommer til SATA har NVIDIA neppe lyst til å være sistemann ut igjen.

Mange, deriblant Intel, mener veien å gå for raskere harddisker er RAID-oppsett, NCQ, og disker med langt større cache enn i dag. I løpet av de kommende årene vil kanskje minnebrikker bli såpass billige at vi kommer til å se harddisker med 64 og 128 MB minne - et skritt på veien mot paritet mellom RAM og disk.

(Kilder: X-Bit Labs)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen