Nvidia med knalltall

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Fester grepet ytterligere med GeForce 8800 GT?

Det er liten til om at Nvidia har festet et solid grep om markedet for dedikerte grafikkprosessorer de siste par årene. Etter noen år med ATI-dominasjon i form av Radeon 9700/9800, har Nvidia slått hardt tilbake.

ATI (AMD) har aldri riktig klart å svare på GeForce 8x00-serien, og med nylig lanserte GeForce 8800 GT befester selskapet ytterligere sin gode posisjon. Det vises også på salgstallene - for forrige kvartal er tidenes beste for Nvidia.

Nvidia økte omsetningen i 3. kvartal i år med 36 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Nettoresultatet i samme periode økte med 121 prosent, til 235,7 millioner dollar.

De tre første kvartalene i år har Nvidia omsatt for 2,9 milliarder dollar. Tilsvarende tall for fjoråret var på 2,19 milliarder.

En av grunnene til veksten oppgis å være at det selges stadig flere PC-er med stadig kraftigere grafikkløsninger. Tidligere ble skjermkort av den kraftigere sorten kun solgt seperat - mens de nå gjerne er inkludert eller innebygget som standard.

Nylig ble det også kjent at Nvidia økte sine markedsandeler. Totalt sett er imidlertid Intel fortsatt størst i grafikkmarkedet.

(Kilde: Nvidia)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen