NVIDIA med Azalia og PCIe

NForce3 250 er snart på plass i butikkhyllene, men nå har det også begynt å sirkulere informasjon om et kommende "CK8-04"-brikkesett fra NVIDIA, med planlagt lansering i 3. eller 4. kvartal i år.

Brikkesettet vil parres AMDs nye "supersokkel" - sokkel 939, som blant annet introduserer 1 GHz HyperTransport-buss. Uoffisielle kilder sier at det nye brikkesettet får støtte for en HT-buss på 1 GHz og i tillegg 4 S-ATA 150-porter med RAID, 2x parallelle ATA-porter med opp til ATA-133, gigabit ethernet, fire "gamle" PCI-porter og ti stykk USB 2.0-kontakter.

Hittil virker alt som en standard oppgradering av et allerede solid brikkesett, men resten av spesifikasjonene som kilden oppgir er langt mer spennende: NVIDIA vil bruke en versjon av Intels nye lydbrikke i CK8-04 - selveste Azalia - med 7.1-lyd i 24/96. Dette gir omtrent den lydkvaliteten som er standard i Creatives mellom- til toppkort.

I tillegg kommer CK8-04 med støtte for PCI Express (PCIe), nærmere bestemt noe NVIDIA kaller PCIe x20. Her er det foreløpig litt usikkert hva det er snakk om. Det kan være snakk om en slags optimalisering av PCIe x16, eller rett og slett henvise til båndbredden på totalt en stykk PCIe x16-kanal og fire stykk PCIe x1-kanaler.

(Kilde: X-bit labs)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen